Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF sınav giriş yerleri ve öğrenci girişi

        (AÖF) Açıköğretim Anadolu Üniversitesi sınavları ne zaman yapılacak? Açıköğretim Fakültesi güz dönemi vize sınavlarının sonuçlanmasının ardından, final sınavı olarak bilinen güz dönem sonu sınavları yaklaşıyor. AÖF öğrenci girişi ve sınav giriş yerlerini haberimizin içerisinden öğrenebilirsiniz...

        AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİNİ NASIL ÖĞRENİRİM?

        AÖF öğrenci giriş E-Posta Adresi (veya TC Kimlik Numarası) ve şifre ile giriş yaptıktan sonra ekrana gelen sayfada üst kısımda yer alan Bilgilendirme paneli veya Sınav İşlemleri sekmesinden öğrenebilirsiniz. AÖF sınav giriş yerleri henüz açıklanmamıştır.

        AÖF GÜZ DÖNEMİ DÖNEM SONU SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

        (AÖF)Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi güz dönemi dönem sonu sınavı için günler kaldı. Milyonlarca AÖF öğrencisinin gireceği AÖF güz dönemi dönem sonu sınavı 23-24 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır.

        Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

        AÖF ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

        SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

        * Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

        * Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

        * Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

        SINAV SÜRESİ VE SINAV OTURUMLARI

        Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.

        Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.

        Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ