Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bozdağ Sultanahmet Meydanı'na karanfil bıraktı

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da PKK terör örgütünün karne dağıtımı nedeniyle okula saldırmasının kabul edilemez bir vahşet olduğunu belirterek, "Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir eylemi yapan terör örgütüne karşı toleranslı bir yaklaşım olabilir? Bu tür vahşi eylemlere karşı elbette gereği yapılacaktır" dedi.

        Cuma namazını Sultanahmet Camisi'nde kılan Bakan Bozdağ, namazın ardından Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ve Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek'le terör saldırısını yaşandığı alana karanfil bıraktı.

        Bozdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Sultanahmet saldırısında hayatını kaybedenlere, yakınlarına ve Almanya'ya taziyelerini iletti.

        Bu olay ve bunun gibi Türkiye'nin ve dünyanın başka yerlerinde yaşanan terör olaylarının, terörün vatanı, dini, milleti ve renginin olmadığının en somut göstergesi olduğunu anlatan Bozdağ, bu nedenle terörle mücadele konusunda bütün ülkelerin birlikte hareket etme zarureti olduğunu kaydetti.

        "BAZI ÜLKELER TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE EŞİT DAVRANMIYOR"

        Bozdağ, Türkiye'nin terörle etkin bir mücadele yaptığını ifade ederek, şunları anlattı:

        "Dünyanın başka yerlerinde de terör saldırıları vardır. Teröre karşı mücadelenin başarılı olması için uluslararası toplumun dayanışma içinde olmasına, birlikte hareket etmesine, teröre karşı her türlü adımı kararlılıkla atmasına ihtiyaç vardır. Ancak maalesef bu alanda birlikte bir mücadele görülmemektedir. Bazı Avrupa Birliği üyesi veya başka ülkelerin, bazı terör örgütlerinin yaptıkları eylemlere karşı yaklaşımları izahtan oldukça uzaktır. Türkiye'de PKK terör örgütü pek çok kanlı eyleme imza atarken, pek çok Batı'lı ülke tarafından değişik boyutlarda destek alması büyük bir yanlışlıktır. STK’larla, başka yönlerle bugün pek çok ülkede PKK terör örgütü hem finans temin etmekte, hem terörist devşirmektedir ve bu tür faaliyette bulunan STK görüntüsü altındaki esasında terör yuvaları da maalesef himaye görmektedir."

        Her defasında, herkesten bütün terör örgütlerine gösterilen tavrın PKK, DHKP-C ve diğer terör örgütlerine de aynı eşitlikte gösterilmesi gerektiğini ifade ettiklerini dile getiren Bakan Bozdağ, Türkiye'nin DAEŞ, PKK, DHKP-C ve başka terör örgütleriyle de mücadele etmeye devam ettiğini aktardı.

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ancak bazı ülkelerin terör örgülerinin hepsine karşı aynı tutumu sergilemediğini vurgulayarak, "Bu durumun, terör örgütlerinin güçlenmesine hizmet etmekten başka bir sonuç doğurmadığı çok açıktır" diye konuştu.

        DİYARBAKIR'DAKİ TERÖR SALDIRISI

        "Bugün Diyarbakır'da PKK terör örgütünün karne dağıtımı nedeniyle okula saldırması kabul edilemez bir vahşettir" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

        "Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir eylemi yapan terör örgütüne karşı toleranslı bir yaklaşım olabilir? Amerika, Almanya ya da Fransa’da, karne alan çocuklara saldıran alçaklara karşı onların layık olduğu dilden konuşmak hukukun da demokrasinin de insan haklarının da gereğidir. Bu tür vahşi eylemlere karşı elbette gereği yapılacaktır. Bundan sonra da yapılmaya devam edecektir. Umarız Sultanahmet ve ülkemizin başka yerlerinde yaşanan terör saldırıları bir daha tekerrür etmez. Hükümet olarak da tekerrür etmemesi için elimizden gelen çabayı, gayreti kararlı şekilde göstermeye devam edeceğiz."

        Bozdağ, bir gazetecinin olayla ilgili gözaltı olup olmadığını sorması üzerine, "Şu anda adli soruşturmayla ilgili detay bilgi almış durumda değilim. Adli soruşturma da elbette devam ediyor" cevabını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ