Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yunanistan'a geçmeye çalışan 228 kaçak yakalandı

        Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir teknede, yasa dışı yoldan yurt dışına çıkmaya çalışan 166 kaçak yakalandı.

        Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, dün Güneş Adası'nın kuzeyinde bir grup kaçak göçmen olduğu ihbarı üzerine bir ekip görevlendirildi.

        Sahil Güvenlik botu ile saat 05.50'de ihbar yerine giden ekip, hareketli sac teknede 132'si Suriye, 32'si Afganistan ve 2'si Irak uyruklu 166 kişiyi yakaladı.

        BODRUM'DA 12 KAÇAK YAKALANDI

        Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda, 12 yabancı uyruklu yakalandı.

        Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, Bodrum'un Akyarlar açığında bir grup yabancı uyruklunun Yunanistan'ın İstanköy adasına hareket ettiği ihbarı üzerine ekipler bölgeye hareket etti.

        Kısa sürede belirtilen bölgeye ulaşan ekipler, motorlu lastik bot içerisinde seyir halindeki Pakistan uyruklu 12 kişiye "dur" ihtarında bulundu.

        Ekiplerce durdurulduktan sonra güvenli bir şekilde bota alınan yabancı uyruklular, işlemleri için Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.

        AYDIN'DA 50 SIĞINMACI KURTARILDI

        Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Aydın'da yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 50 sığınmacıyı kurtardı.

        Ege Denizi'nde yasa dışı geçişlerin engellenmesine yönelik çalışma sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Yunan adasına geçmek için Didim ilçesinden lastik botla denize açılan bir grubu tespit ederek müdahale etti.

        Ekipler, bottaki Suriye uyruklu 50 sığınmacıyı kurtararak gemiye aldı ve Didim'e ulaştırdı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ