Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Müezzinoğlu'ndan Faize Müezzinoğlu'a evlilik yıldönümü hediyesi

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Expo 2016 Antalya yerleşkesine 415 yaşında zeytin ağacı dikti. 39'uncu evlilik yıl dönümünde olan Bakan Müezzinoğlu beraberindeki eşine evlilik yıl dönümü hediyesinin, diktiği zeytin ağacı olduğunu söyledi.

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Toplantısı'nın ardından Aksu İlçesi'ndeki Expo 2016 Antalya Botanik Bahçesi'ni ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, alanı eşi Faize Müezzinoğlu, ile birlikte golf aracı ile gezdi.

        Expo 2016 Antalya Ajansı Sekreter Vekili Faik Akturan'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Müezzinoğlu ardından alana 415 yaşında bir zeytin ağacı dikti. Ağacın çevresini kürekle toprak atarak dolduran bakan Müezzinoğlu eşinin de toprak atmasını istedi. Dikimin ardından isminin yer aldığı plakayı da çakan Bakan Müezzinoğlu'na Akturan tarafından Expo plaketi takdim edildi.

        Bakan Müezzinoğlu ağacı dikerken, " Bugün bizim 39'uncu evlilik yıl dönümümüz. 39' u geride bıraktık. 40'a başlıyoruz. Genelde sorarlar hanıma ne hediye aldın diye. Eh işte 415 yaşında bir zeytin ağacı. Oda ilk defa görüyor ve duyuyor,bende ilk defa görüyorum. Ölümsüz bir ağaç ve dikili. Bizden sonra da çok uzun süre yaşayacak eserimiz, ölümsüz bir zeytin ağacım var dikili" dedi.

        Faize Müezzinoğlu ise hediyenin çok güzel ve kalıcı olduğunu söyledi.

        Burada açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, sağlıklı bir gelecek için önemli olan 3-4 konu başlığından birinin sağlıklı çevre olduğunu kaydetti.

        Sağlıklı çevre açısından doğayı korumak, hak ve hukukunu gözetmek,doğanın zenginliklerin tahrip eden değil artırabilen bir anlayışın güzel örneğini Expo 2016 Antalya alanında görüldüğünün altını çizen Bakan Müezzinoğlu, "Emeği geçenlere teşekkürler. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimiz yerel ve sivil dinamikler topluamsal bir sahiplenme ile 23 Nisan 2016'da uluslar arası bu alanı insanlığa sunmuş olacağız. Antalya gibi sağlıklı bir kentte, sağlık turizminin de merkezi olmasını arzu ettiğimiz bu alanda çevrenin sağlığına duyarlılık gösteren bu alan örnek bir alandır. Çevre sağlıklıyken bireyinde sağlıklı olması için 3 temel kelime var.Kötü alışkanlıklardan yani tütün,alkol, uyuşturucu gibi alışkanlıklardan uzak durmak. Sağlıklı beslenmek ve hareketli yaşam. Bütün bunları yaptığımızda zeytin ağacı gibi uzun ömürlü sağlıklı olmak ve bir taraftan da insanlığa faydalı olmanın alt yapısını oluşturuyoruz. Sağlıklı bir insan hem kendisi için anlamlı değerlidir hem ailesi için anlamlı ve değerlidir hem de ülkesi insanlık için değerlidir. Sağlıklıysak diğerlerini başarabiliriz" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ