Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Genelkurmay: Şırnak İdil'de 1 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

        Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın İdil İlçesi'nde devam eden operasyonda 1 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca İdil'deki operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 21 olduğu bildirildi. Genelkurmay'ın açıklamasında Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki operasyonda toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının da 216 olduğu belirtildi.

        Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 22 Şubat gününe ait bilgiler şöyle:

        * Diyarbakır / Sur'da devam eden operasyonda; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 26 adet fişeği ele geçirilmiş, üç el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 216'dır.)

        * Şırnak / İdil'de devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 21'dir.), bir Kaleşnikof piyade tüfeği, altı şarjörü, 150 fişeği ve üç el bombası ele geçirilmiş, 32 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 71'dir.)

        * Şırnak'da bölücü terör örgütüne katılmak için kaldıkları Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan kaçan üç çocuk yakalanarak ailelerine teslim edilmiştir.

        * Hakkâri'de bölücü terör örgütüne katılmak üzere evlerinden kaçan iki şahıs ve bu şahısları terör örgütüne götürmek için aracılık eden iki yardım ve yatakçı yakalanarak gözaltına alınmıştır.

        * Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen şahıslara yönelik icra edilen operasyonlarda; Bingöl'de bir, Şanlıurfa'da üç, Şırnak'da iki iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ