Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tehlikeli haber yöntemi sınır dışı edilmesine sebep oldu

        Çeşme ilçesine gelen Fransız uyruklu bir gazeteci, Çeşme Deniz Hudut Kapısından Nikoleta adlı Yunan bayraklı özel yatla Yunanistan'ın Sakız Adasına çıkış yapmak istedi. Pasaport kontrol işlemini yaptıran Fransız gazeteci, görevlilere Thomas Steroz adına düzenlenmiş Fransa pasaportunu ibraz etti. Pasaportu dikkatle inceleyen görevli polis memuru, ibraz edilen pasaportun kimlik sayfasının renk tonunun, baskı yönteminin yazı karakterleri ile sayfa köşe kesimlerinin orijinal olmadığını tespit etti.

        SAHTE PASAPORTU İSTANBUL'DAN ALMIŞ

        Edinilen bilgiye göre, görevlilere sahte pasaportla yakalanan Fransız gazeteci, hemen ekipler tarafından gözaltına alındı. Sorguya alınan gazeteci, gerçek kimliğini açıklayarak sahte pasaportu İstanbul'dan aldığını itiraf etti.

        Fransız basın mensubu, sahte pasaport ile hudut kapılarından geçiş yapılabildiğini, sığınmacıların da bu şekilde geçebildiklerini öne sürerek bu konuda haber yapmak istediğini dile getirdi. Gerçek kimliği Guillaume J.L. olan Fransız şahıs ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Fransız gazeteci işlemlerin ardından Çeşme Deniz Hudut Kapısından sınır dışı edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ