Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF kayıt yenileme işlemleri 2016 nasıl yapılır?

        Açıköğretim Fakultesi bahar dönemi kayıtları başladı. Geçtiğimiz dönemi tamamlayan öğrencilerin yapacağı bahar dönemi başvuruları 4 Mart'ta sona erecek. Peki öğrencilerin tamamlaması gereken AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar...

        Bahar döneminin başlamak üzere olduğu birçok üniversitede kayıt dönemleri başladı. Açıköğretim fakültelerinde okuyan öğrencilerin öğrenimlerini sürdürebilmeleri için yapması gereken bahar dönemi kayıtları, https://anasis.anadolu.edu.tr/#/ adresi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

        Türkiye'de İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nin açık öğretim fakülteleri bulunuyor. Öğrenciler, bu 3 üniversiteden istediği bölümün açık öğretim fakültesini okuyabiliyor.

        AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Yukarıda verilen linkler aracılığıyla doğrudan kayıt yenileme yapabilirsiniz

        Bahar döneminde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, kayıt yenileme esnasında ders seçimlerini yaptıktan sonra Vakıflar Bankası şubelerinden ya da internet üzerinden harç bedelini ödeyebilecek. AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 4 Mart tarihine kadar devam edecek.

        SINAV TARİHLERİ NASIL ÖĞRENİLECEK?

        AÖF sistemine öğrenci no'su (TC kimlik numarası) ve şifre ile giriş yaparak, sınav tarihleri, sınav sonuçları, ders seçimi, ders ekleme ve silme işlemleri öğrenilebiliyor. Sınavlara girişte istenen sınav giriş belgesine bu sistem üzerinden ulaşılabiliniyor. Şifre bilmeyenler, AÖF bürolarına ya da milli eğitim müdürlüklerine giderek öğrenebilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ