Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbulda sis etkisini arttırdı görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.bir çok ulaşımda aksamalar meydana geldi

        Gökhan ARTAN-Sinan BİLENOĞLU-Erdem ŞAHİN-Akıncan ABADAN/HABERTÜRK

        İSTANBUL, gece saatlerinde başlayıp sabah saatlerinde etkisini artıran yoğun sisle birlikte görünmez oldu. Boğaziçi Köprüsü, Kız Kulesi, Ayasofya Müzesi gibi İstanbul’un sembolü olan birçok yapı siste kaybolurken, görüş mesafesinin 20 metreye kadar düştüğü kentte kara, hava ve deniz ulaşımı aksadı. Yeni güne sisle uyanan İstanbul’da kara, hava ve deniz ulaşımı aksadı. Sürücüler sise karşı uyarıldı. Sürücülerin araçlarının sis lambalarını yakarak seyrettikleri görüldü.

        ULAŞIM AKSADI

        Boğaziçi Köprüsü, Kız Kulesi, Ayasofya Müzesi gibi İstanbul’un sembolü olan birçok yapı siste kayboldu. Görüş mesafesinin 20 metreye kadar düşmesi nedeniyle birçok vapur seferi iptal edildi. Şehir Hatları, yoğun sis nedeniyle; Adalar ve Haliç hattı haricinde tüm seferlerin yapılamadığını açıkladı. Ayrıca İDO seferleri de uzun süre yapılamadı. Kısıtlı görüş nedeniyle boğazdan transit gemi geçişlerine izin verilmedi. Vatandaşlar, iskelelerde uzun süre sisin açılmasını bekledi. Saat 10.30’dan itibaren seferler normale döndü. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapacak uçaklar havada uzun süre tur atmak zorunda kaldı. Uçaklarda gecikmeler meydana gelirken iniş için bekleyen uçaklardan bazıları belli bir süre sonra yakıt kritiğine girince başka şehirlerdeki havalimanlarına yönlendirildi. Transit yolculardan bazıları, sis nedeniyle uçakları zamanında inemeyince aktarma yapacağı uçakları da kaçırdı.

        ‘PİST GÖRÜLMÜYOR’

        Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi ile pilotlar arasında sis konuşmaları da dikkat çekti. Sisin yoğun etkisini gösterdiği saatlerde Ataköy-Florya yönündeki pist bir süre kullanılamadı. Uçaklar uzun süre havada tur atıp yakıt kritiğine girerken kule görevlileri pilotlara pist sonlarının dahi görülmediğini söyledi.

        AYASOFYA BURADA AMA SIZ GÖREMIYORSUNUZ’

        Sis altında kalan tarihi bölgelerden biri de Sultanahmet’ti. İspanyol turistlere bölgeyi gezdiren bir rehber, “Ayasofya burada ama siz maalesef görmüyorsunuz” demesi, turistleri kahkahaya boğdu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ