Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Diyarbakır'da kesik baş cinayetinde 3 sanığa beraat

        Diyarbakır'da 2012 yılında bekçilik yaptığı sanayi sitesinde kafası kesilerek öldürülen Veysi Tekin cinayeti davasında yargılanan amcası ve 2 kuzeni beraat etti.

        Kayapınar İlçesi 3'üncü Sanayi Sitesi'nde bekçilik yapan 26 yaşındaki Veysi Tekin 4 Mart 2012 günü başı kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Soruşturma başlatan savcılık maktulün amcası A.T.(57) ile kuzenleri M.C.T. (26) ve T.T.(24) hakkında Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

        İddianamede olay günü ihbar üzerine sanayi sitesine giden polis ekiplerinin Veysi Tekin'i kafası vücudandan ayrılmış ve bıçaklanmış halde bulduğu belirtildi. Tekin'in boğazının sağ ve sol tarafında iki bıçağın saplı olduğunu belirten savcı maktulün olaydan bir ay önce kuzeni S.T.'ye kız kaçırması için yardım ettiğini kaydetti. Maktulün kız kaçırmak için yardım ettiği S.T.'nin ilk eşinin şüpheli A.T.'nin kızı, M.C.T. ve T.T.'nin ise kardeşi olduğu belirtilen iddianamede, şüphelilerin bu konudan rahatsız oldukları için cinayeti işledikleri öne sürüldü.

        VEYSİ BİZİM İÇİN DEĞERLİ BİRİYDİ'

        İddianamenin kabulünün ardından tutuksuz sanıklar A.T., M.C.T. ve T.T.'nin yargılaması 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İfadelerinde suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, Veysi Tekin ile herhangi bir husumetleri olmadığını söyledi. Kız kaçırma olayı nedeniyle Veysi Tekin'i uyardıklarını belirten sanıklar, "Biz kendisiyle konuştuk, ancak kavga etmedik. Kız kaçırmadan dolayı kızmadık. Bu bizim yöremizde normaldir. Veysi'yi kimin öldürdüğünü bilmiyoruz. Veysi bizim için değerli biriydi. Herhangi bir problemimiz yoktu" dediler.

        Öldürülen Veysi Tekin'in annesi Ş.Ö. ise Adana'dan kaçırılan kızın ailesinden şüphelendiğini belirterek "Oğlumun katilinin bulunmasını istiyorum" diye konuştu.

        SOMUT DELİL OLMADIĞINDAN BERAAT

        Son duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanıkların suçu işlediğine ilişkin bir delil olmadığını belirterek beraatlerini istedi. Kararını açıklayan mahkeme sanıklar A.T., M.C.T. ve T.T.'nin iddia edilen suçu işlediklerine dair somut delil elde edilemediğinden beraatlerine karar verdi.

        Gerekçeli kararında tarafların akraba olduğunu belirten mahkeme, ikinci evliliklerin bölgede sıklıkla görüldüğü ve birini öldürmeye varacak boyutta husumete yol açmadığını kaydetti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ