Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TSK: Operasyonlarda 103 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi

        Genelkurmay Başkanlığı, çeşitli illerde terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlarda toplamda 103 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

        Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyonlar ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirme yaptı. Mardin / Nusaybin'de yürütülen operasyonda yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olmuş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 22'dir.), 11 el yapımı patlayıcı imha edildiğinin (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 51'dir.) bilgisini verdi.

        OPERASYONLARDA 5 ADET RPG-7 ROKETATAR ELE GEÇİRİLDİ

        Genel Kurmay operasyonda ele geçirilen malzemelerle ilgili şu şekilde bilgi verdi:

        "Şırnak'ta operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 33'dür. Hakkari'de operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı dokuzdur.

        Diyarbakır / Bağlar'da devam eden operasyonda; 11 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, iki adet BKC makinalı tüfek, üç adet RPG-7 roketatar, altı adet el bombası, silahlara ait çok sayıda mühimmat, şarjör ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda patlayıcı madde ele geçirilmiştir.

        Bitlis/Hizan'da dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait yedi adet şarjör ve 297 adet fişek, bir el yapımı patlayıcı düzeneği, iki adet çadır, çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

        Hakkari / Şemdinli'de icra edilen yol kontrolünde, iki çuval içerisinde; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet RPG-7 roketatar, 10 adet el bombası, iki adet roketatar sevk fişeği, iki adet roketatar mühimmatı, 290 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirilmişti."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ