Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta çember daralıyor

        Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda, 120 terörist etkisiz hale getirildi, bin 179 evde arama tarama çalışması yapıldı, 264 el yapımı patlayıcı imha edildi.

        Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.

        TSK ve emniyet güçlerinin müşterek operasyonunu Yeşilyurt, Dicle, Cumhuriyet, İsmetpaşa, Bahçelievler ve Yeni mahallerinde devam ediyor. Jandarma özel harekat ve polis özel harekat timleri ile teröristler arasında sıcak temas sürerken, güvenlik güçleri Dicle ve Bahçelievler mahallelerinde kontrolü büyük ölçüde sağladı.

        Operasyonun yaklaşık üçte birlik bölümünü tamamlayan güvenlik güçleri, çember içine aldıkları teröristlere "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

        Teröristlerin roket, el yapımı patlayıcı ve keskin nişancı saldırılarına anında karşılık veren güvenlik güçleri, çemberi her geçen gün daraltıyor. Güvenlik kaynakları teröristlerin panik içinde olduklarını, sıkıştıkları alanlardan zaman zaman kaçma girişimlerinde bulunduklarını, ancak operasyon ekiplerinin müdahaleleri çemberin içlerine doğru ilerlediklerini kaydediyor.

        Kaçarken boşalttıkları evleri yakan teröristler, güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmak için el yapımı patlayıcıları infilak ettiriyor.

        Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 120'ye ulaştı

        Müşterek operasyonun 17'nci gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 120'ye ulaştı. Güvenlik güçleri, bugüne kadar teröristler tarafından oluşturulan 65 barikatı kaldırdı, 12 çukuru kapattı, 264 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

        Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezinde devam eden operasyonlarda bin 179 evde, arama tarama çalışması yapılırken, terörle mücadele timleri bu bölgelerde detaylı arama yapmaya başladı.

        Tonlarca patlayıcı tuzaklanmış durumda

        Bugüne kadar etkisiz hale getirilen patlayıcıların yanı sıra teröristlerin her biri 50 ile 250 kilogram arasında tonlarca patlayıcıyı barikat ve evlere tuzakladıklarına dikkati çeken güvenlik kaynakları, bu nedenle operasyonun büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade ediyor.

        Teröristlerin patlayıcıları karışık kablo düzenekleriyle birbirlerine bağladığını belirleyen bomba imha uzmanları, özel önlemlerle patlayıcıları bir bir etkisiz hale getiriyor.Teröristlerin yaşam malzemelerini bırakarak bulundukları bölgeleri terk ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ