Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı 'Maymuna benziyorsun' davasında mutlu son

        Hayati ARIGAN/GAZETE HABERTÜRK

        Nişanlısı tarafından aldatılınca ‘öteki kadın’a “Maymuna benziyorsun” diyerek hakaret mesajları atan Gönül Daban, mahkemelik oldu. Davacı Tatiana İshutina, Daban’ın “Bir daha rahatsız etmeyeceğim” sözüyle şikâyetinden vazgeçti

        İstanbul’da, nişanlısının kendisini aldattığı Rus kadına “Maymuna benziyorsun”, “Senden kat kat güzelim” diye mesaj gönderen şarkıcı ve dizi oyuncusu Gönül Daban’a, “tehdit ve hakaret” suçlarından 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Rus Tatiana İshutina, bir daha rahatsız etmeyeceği sözünü alınca Daban’ı affetti. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasında ve iddianamede, aldatılma olayının ardından 2 kadını mahkemelik eden süreç şöyle anlatıldı:

        Şarkıcı, manken ve dizi oyuncusu Gönül Daban, 1 yıl önce evlilik yolunda ilerlediği Celal adındaki nişanlısının kendisini aldattığını öğrendi.

        Nişanlısı, oyuncuya Aksaray’da bir gece kulübünde tanıştığı Rus Tatiana İshutina ile birlikte olduğunu itiraf etti. Nişanlısının özür dilemesine rağmen Gönül Daban’ın siniri geçmedi. Oyuncu, telefon numarasına ulaştığı İshutina’ya “Ben senden kat kat güzelim. Maymuna benziyorsun. Nişanlım seni sevmiyor. Mankenlik yaptım, sen aynada tipine baksana. 100 dolarlık o.....” şeklinde, küfürler de içeren mesajlar attı. Rus kadını ülkesine göndereceği iddialarında bulundu. İshutina, gelen mesajlar üzerine soluğu savcılıkta aldı. Gönül Daban hakkında hakaret ve tehdit suçlarından 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmaya, taraflar avukatlarıyla birlikte katıldı.

        Hâkim, tarafların barışma ihtimali üzerine duruşmaya 5 dakika ara verdi. Mahkeme koridorunda İshutina ile Daban avukatlarıyla birlikte bir süre konuştu. 2 kadının hâkime barıştıklarını söylemesi üzerine davaya devam edildi. İshutina, “Şikâyetimden vazgeçiyorum” dedi.

        Tatianaİshutina

        DAVA DÜŞTÜ

        Hâkim, Tatiana İshutina’nın şikâyetten vazgeçmesi üzerine sanık Gönül Daban hakkındaki tehdit ve hakaret suçlarından açılan davaların düşmesine karar verdi. Mahkeme çıkışında ise İshutina, Daban’ın kendisini bir daha rahatsız etmeyeceği sözü vermesi üzerine şikâyetinden vazgeçtiğini söyledi.

        Gönül Daban

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ