Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Muş'ta PKK propagandası yapan öğretmene hapis cezası

        Muş'ta bir ortaokulda görevli kadın öğretmen V.H.M., terör örgütü PKK propagandası yapmak suçlarından 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Kent merkezindeki bir ortaokulda görev yapan Fen Bilgisi öğretmeni V.H.M. hakkında, 'terör örgütü üyesi olduğu' ve 'PKK propagandası yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen V.H.M., tutuklanarak Muş Cezaevi'ne konuldu.

        Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, kimliği belirtilmeyen kadın öğretmenin Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen 4 yıl 8 ay hapis cezasının kesinleşmesi üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

        DBP'LİLER YATAKLIKTAN GÖZALTINDA

        Bu arada Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda teröristlere yardım ve yataklık edenlere yönelik 20 Nisan günü bir operasyon düzenlendi. Aralarında Bulanık Belediye Başkanı DBP'li Figen Elden Yaşar, İl Genel Meclisi üyesi DBP'li Seyithan Akkaya, DBP İlçe Eş Başkanı Selvi Kaya'nın da bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. İlk etapta gözaltına alınanlardan 6 kişi mahkemeye sevk edildi, 3'ü tutuklandı.

        Bulanık Belediye Başkanı Figen Elden Yaşar, BDP İl Genel Meclis üyesi Akkaya, DBP İlçe Eş başkanı Selvi Kaya ile birlikte 23 kişinin adli işlemleri ise devam ediyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ