Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 23 Nisan coşkusu yurdu sardı

        Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96’ncı yıldönümü, tüm yurtta törenlerle coşku içinde kutlandı. 23 Nisan’ın mutluluğunu yaşayan öğrenciler; şiirler okudu, oyun ve gösteriler sundu, dans edip gönüllerince eğlendi.

        ÇOCUK FESTİVALİ

        İstanbul’daki 23 Nisan kutlamalarının bu yılki resmi adresi, Maltepe’de sahile dolgu yapılarak oluşturulan Eğlence Parkı oldu. “23 Nisan İstanbul Çocuk Festivali”nde öğrenciler şarkılar söyledi, halk oyunları sergiledi. Ankara’da Vali Mehmet Kılıçlar koltuğunu 4’üncü sınıf öğrencisi Ayşe Günaçtı’ya bıraktı.

        Günaçtı, “Bizler tüm dünyanın imrenerek baktığı bir bayrama sahip olduğumuz için çok şanslıyız, Atatürk’e teşekkür ediyoruz” dedi. Anıtkabir ise gün boyu ziyarete gelen çocuklarla dolup taştı. İZMİR’DE BÜYÜK COŞKU İzmir’de 23 Nisan, Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. 26 okuldan bin 200 öğrencinin gösteri yaptığı kutlamalarda vatandaşlar, çocukları heyecanla izleyip cep telefonlarıyla kaydetti.

        ÇOCUKLAR NEŞELENDİ

        23 Nisan; Diyarbakır, Batman, Siirt, Elazığ ve Bingöl’de de törenlerle kutlandı. Diyarbakır’daki kutlamalar, Anıt Park’taki Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başladı. Törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları oynadı. Şiir, resim ve kompozisyonda dereceye girenlere ödülleri verildi.

        AYDIN’DA REKOR DENEMESİ

        Aydın’daki kutlamalarda, “Aydın’dan Şehitlere Bin Selam Projesi” kapsamında rekor denemesinde bulunuldu. Stadyumu dolduran 10 bin 550 öğrenci, “dünyanın en kalabalık korosu” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için hep bir ağızdan Çanakkale Türkü- sü’nü seslendirdi. Başarıyla gerçekleştirilen rekor denemesi, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyeti’nce tescil edildi.

        Antalya’daki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Adana’da İstasyon Meydanı’nda düzenlenen kutlamalarda, çocuklar ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanı gelincik tarlasına çevirdi. EXPO’DA BAYRAM UÇUŞU EXPO 2016 Antalya da resmi törenlerin ardından dün de vatandaşların ziyaretine açıldı.

        “Çiçek ve Çocuk” temalı EXPO Antalya’nın ilk ziyaretçileri olan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle farklı illerden gelen çocuklar, gün boyu düzenlenen etkinliklerde eğlendi. Türk Yıldızları da EXPO alanı üzerinde 23 Nisan Bayramı uçuşu yaptı.

        AĞRI’DA EFELER MEYDANDA

        Muş’un Malazgirt ve Varto İlçeleri’ndeki 23 Nisan törenlerinde, çocukların sergilediği halk dansları vatandaşlardan büyük alkış aldı. Ağrı’nın Eleşkirt İlçesi’nde çocukların büyük bir başarıyla sunduğu “efe” gösterisi izleyenleri mest etti. Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi’nde kaymakamlık, terör saldırıları sonucu kent merkezindeki evlerini terk ederek ilçeye gelen ailelerin çocukları için uçurtma şenliği düzenledi. Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde ise çocukların dans gösterileri büyük beğeni topladı.

        NUSAYBİN’DE ŞEFKAT

        TERÖR örgütü PKK’ya yönelik güvenlik operasyonlarının sürdüğü Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde, çocukların 23 Nisan’ını güvenlik güç- leri kutladı. Çocuklara şeker ve çikolata dağıtan Mehmetçik, onları şefkatle kucakladı.

        SEVİNÇLERİNİ PAYLAŞTI

        Niğde’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri coşku içinde geçti. Miniklerden oluşan mehteran takımının ve tekvandocu çocukların gösterisi alkışla karşılı- ğını buldu. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, çocukların mutluluğunu onları kucaklayarak paylaştı.

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR Mehmet İNMEZ/İZMİR-Durmuş Ali KILINÇ/ AYDIN-Soner ÖZCAN/ANTALYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ