Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da izinsiz işgale karşı karekodlu denetim

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB ) Zabıta Daire Başkanlığı, İstanbul’da kent ve toplum yaşamının huzur, sağlık ve güven içinde sürdürülmesine yönelik olarak, vatandaşların ortak kullanım alanlarından en üst düzeyde yararlanmasını sağlamak üzere yeni bir uygulamaya geçti.

        Zabıtanın yetki alanlarının daha iyi kontrolü ve izinsiz işgallerin önlenmesi amacıyla karekodlu denetim uygulaması başlatıldı. Uygulama ile ekiplerin denetimlerini daha verimli, hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirmesi amaçlanıyor.

        Uygulama kapsamında; İBB yetki ve tasarrufunda bulunan ana arter ve meydanlarla ilgili vatandaşların talepleri değerlendirilerek, uygun görülenlerin bilgileri zabıta denetim sisteminde kayıt altına alınıp, ilgili işyerlerinin karekodu oluşturuldu.

        Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri, bundan sonraki süreçte denetimlerin artık daha kolay ve hızlı olacağına dikkat çekerek, denetimlerin tablet bilgisayarlar aracılığıyla elektronik ortamda gerçekleştirileceğini ve karekod uygulaması sayesinde denetlenen yer hakkında anlık bilgilere ulaşabileceklerini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ