Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Ankara'da terör örgütü propagandası yapan öğretmen tutuklandı

        Ankara'da, şehit haberlerini aldığında halay çekerek slogan attığı ve sosyal medya paylaşımlarıyla bölücü terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddia edilen öğretmen tutuklandı.

        Batıkent'te bir okulda öğretmenlik yapan Şafak A. hakkında, şehit haberlerinin ardından öğretmenler odasında halay çektiği ve sosyal medya paylaşımlarıyla bölücü terör örgütü PKK'yı övdüğü gerekçesiyle okul yönetimince suç duyurusunda bulunuldu.

        Hakkında soruşturma başlatılan öğretmenle ilgili bazı öğrenci ve öğretmenlerin tanıklıklarına da dosyada yer verildi.

        Daha önce de hakkında benzer suçlamalarla soruşturmalar açıldığı öğrenilen Şafak A'nın, Türk bayrağı taşıyan veya rozet takan öğrencileri eleştirdiği iddiası da tanık ifadelerine yansıdı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Şafak A, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısına ifade verdi.

        Savcılıktaki ifadesinin ardından terör örgütü propagandası yapma suçlamasıyla tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Buradaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Şafak A, şunları söyledi:

        "Öğrenciler bana okul müdüründen korktuğumu söylüyorlardı, bunu ideolojik düşüncelerim için de kullanıyorlardı. Müdür ile ideolojik düşüncelerim farklıydı, okul müdürü de kendisinden korktuğumu bizzat söyledi. Bu durum zoruma gittiği için tek kişilik bir eylem planladım, o öfkeyle gerçekleştirmiş olduğum bir olaydır."

        Şafak A, ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ