Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yüksekova'da güvenlik güçleri diz boyu suda arama yapıyor

        Yüksekova'da operasyona katılan güvenlik güçleri, zorlu koşullara rağmen arama tarama faaliyetlerine devam ediyor.

        Yüksekova'da, 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve bir hafta önce tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında arama tarama çalışmaları sürüyor.

        Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurları, Mezarlık, Cumhuriyet, Orman, Yeni, Eski Kışla, Yeşildere, Esentepe, Dize ve Güngör mahallelerinde 40 gün süren başarılı operasyonlarla 200 dolayında terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirilmişti.

        DİZ BOYU SUDA ARAMA

        Güvenlik güçleri, ilçede vatandaşların ev ve iş yerlerine bombalı tuzaklar kurduktan sonra tünel açıp barikat kurarak kullanılamaz hale getiren terör örgütü PKK üyesi teröristlerin olası tuzaklarının imhası için büyük çaba harcıyor.

        Bölücü terör örgütü mensuplarının hain saldırılarına karşı elleri tetikte bekleyen güvenlik güçleri, zorlu koşullara rağmen çalışmalarını bir an olsun aksatmıyor.

        Operasyon sırasında etkisiz hale getirilen teröristlerin bulundukları bina ve mevzilerde yapılan aramalarda tır dolusu silah ile mühimmat bulan güvenlik birimleri, gizlenmiş olabileceği değerlendirilen diğer mühimmatları etkisiz hale getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.İlçede, yağışların ardından evlerin bahçelerinde oluşan ve derinliği 50 santimetreyi bulan su birikintilerinde çalışma yapan güvenlik güçleri, faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ