Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı İmam Hatiplilerle buluştu

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatipliler Derneği'nce Sinan Erdem Spor Salonunda düzenlenen "Önder İmam Hatip Gençlik Buluşması"na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara karanfil dağıttı. Burada yaptığı konuşmada 28 Şubat'ta imam hatiplerin boğulmak istendiğini ancak bugün kolejler yarıştığını söyleyen Erdoğan, İslam dünyasının mezhepçilik, ırkçılık ve terör fitnesinden kurtulması gerektiğini kaydetti. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

        Ben de bir imam hatipliyim. 4 çocuğum da imam hatipli. Sadece bu milletin değil, tüm ümmetin de umudusunuz. Bu bilince sahip olmayan imam hatiplinin benim gözümde sıradan bir diploma sahibi olmasının ötesinde bir anlamı yoktur. Bizler imam hatipte olmanın fikir dünyamıza neler kattığını çok iyi biliyoruz. Deryayı bilmeyenlerden olmayacağız.Şu karşımda gördüğüm manzara, her alanda fikir dünyası dolu olanların ezici bir çoğunluğa sahip olduğunu gösteriyor.

        Türkiye'de bir dönem bize ait değerlerden uzak bir nesil yetiştirme projesi uygulanmaya başladı. Bunun için eğitim sistemi alt üst edildi. Bunun çilesini çok çektiniz. Medyadan spora bilinçli çalışmalar yürütüldü. İmam hatiplinin ayak bileklerine zincirler takıldı.

        Bu okulları kapatmak için her yola başvuranlara ne oldu derseniz? Evet onlar tedavülden kaldırılıp tarihin tozlu raflarına havale edildiler. İmam hatip gençliği ise işte burada, hamdolsun dimdik ayakta

        "İMAM HATİPLER KOLEJLERLE YARIŞIYOR"

        Milletimiz eline geçen her fırsatta bu okullara destek oldu. İmam hatipleri adeta küllerinden yeniden inşa etti. İmam hatipler bu ülkeye cumhurbaşkanı, başbakan, bürakrat yetiştiren seçkin eğitim kurumlarına döndü. Daha yakın zamanda 28 Şubat döneminde boğulmak istenen imam hatip lisesi günümüzde kolejlerle yarışıyor. Bu okullara mecbur bırakılan değil, kendisine iyi gelecek hazırlamak isteyen gençlerimiz gidiyor.

        "MÜSLÜMANLAR KENDİ KENDİLERİNE ZULMEDİYOR"

        Benim imam hatiplilerden bir isteğim var. İtikatınızdan şüphem yok, örnek olmalısınız. Dünyanın her yerinde Müslümanlar ciddi baskılarla karşılaşıyorlar. Acı olan da bu zulümlerin çoğunu Müslümanların kendi kendilerine yapmalarıdır. Dünyada bütün oyunlar halkı Müslüman olan ülkelerde oynanıyor. Allahuekber diyerek öldüren Müslüman, aynı şekilde Allahuekber diyerek ölen de Müslüman. Böyle bir durum olabilir mi? Canlı bomba eyleminde kendini patlatan Müslüman o patlamada ölen de Müslüman. Şu üç önemli tehlikeye karşı dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.

        İSLAM DÜNYASINDAKİ ÜÇ FİTNE

        3 fitne... Bir mezhepçilik. İslam dünyasının içinde şu anda bizi ciddi manada yaralıyor. Şia mezhep olmaktan çıkmış, adeta din gibi değerlendiriliyor. Sünnilik aynı şekilde bazı yerlerde din gibi değerlendiriliyor. Bu mezhep çatışması niye? Üstünde İslam var.Bu kinin sebebi ne? Niçin mezhep aidiyetimiz Müslüman kimliğimizin önüne geçiyor.

        İkinci fitne ırkçılık, kavmiyetçilik... Müslümansak tüm insanların Hz. Adem ve Havva'dan gelip iman etmek mecburiyetindeyiz. Peygamber efendimizin özellikle yasakladığı ırkçılık fitnesinin hala etkili olduğunu görüyoruz.Ne Arabın Arap olmayana ne de Arap olmayanın Arap'a üstünlüğü yoktur.

        Üçüncü fitne terör. İslam ve terör kavramlarının yan yana kullanılıyor olması dahi Müslümanlar için utanç vericidir. Sadece Müslümanları hedef alan terör örgütlerinin hepsi de bir maşadır. DAEŞ, Boko Haram, El Kaide İslam'a karşı yürütülen kavramlara malzeme veriyorlar. PKK, PYD bunların İslam ile uzaktan yakından alakası yok. Çünkü Müslümanın Müslümana canı, malı, ırzı haramdır.

        Müslümanlar yeniden haysiyetlerini yükseltmek istiyorlarsa önce bu üç fitneyi bertaraf etmelidir. Maalesef İslam İşbirliği Teşkilatında bile en temel konularda ortak hareket etmek mümkün olmayabiliyor. İki yıl içinde bunu başarmaya çalışacağım.

        Müslümanlar olarak hak ettiğimiz yere gelebilmek için evvela dinimizi iyi öğrenmeliyiz. Açık konuşuyorum Osmanlı'nın son dönemlerinde medreselerin yozlaşması büyük sıkıntıya yol açmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ