Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kilis'te terör mağdurlarını dolandımak istediler

        Nurcan İNAL/KİLİS

        DAEŞ'in roketlerle hedef aldığı Kilis'te mağdur vatandaşlar zararlarının karşılanması için emniyete başvururken, kendilerini avukat ya da sigortacı olarak tanıtan bazı kişilerin vatandaşları dolandırmaya çalıştığı ortaya çıktı.

        Emniyet yetkilileri, kendilerini sigortacı veya avukat olarak tanıtan bazı kişilerin, terör mağduru ailelerle irtibata geçtiğini, evlerinde ziyaret ettikleri vatandaşlara "Devlet yetkilileri tarafından size getirilen evrakları imzalamayın, biz size daha iyi olanaklarla para kazandıracağız" dediklerini bildirdi.

        Yetkililer, paradan pay almayı hedeflediklerini belirttiği bu kişilere itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Sahte kimlikle dolaştıkları tespit edilen bu kişilerin, güvenlik güçleri tarafından takibe alındığı kaydedildi.

        Zararlarının karşılanması için şimdiye kadar 268 kişinin başvurduğu bildirildi. Valilik yetkilileri ise başvuru süresinin en geç 60 gün olduğunu, bu süre zarfında başvuru yapılmaması durumunda hak mahrumiyeti yaşanacağı konusunda vatandaşları tekrar uyardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ