Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Apo ile fotoğrafım yüzünden iktidar olacağım!"

        SEDEF ŞENKAL DEMİR - AJANS HABERTÜRK

        Ergenekon davası kapsamında çapraz sorgusu gün boyu devam eden İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, ''Evinizde İbrahim Şahin imzalı bir belge bulunmuştur. İbrahim Şahin ile olan ilişkinizi açıklar mısınız?'' şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

        ''1998 yılında Fethiye'de Platin Otel'de İbrahim Şahin'in de bulduğu bir toplantı yapıldığını, bu toplantıda beni öldürtmek için plan yapıldığı ihbarını aldık. İbrahim Şahin'in de bu kişilerle bağlantılı olduğunu tespit ettik. Daha sonra Şahin beni arayıp randevu aldı. İP İstanbul İl Merkezi'nde görüştük. Şahin, bu iddianın doğru olmadığını belirterek, 'Bu duyumlar yanlış ihbar edildi' dedi. 'Sizi öldürecek adam MHP İzmir İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu'dur' dedi. 'Musavvat Dervişoğlu, MİT mensubudur. Seni öldürmeyi planlayan kendisidir. Haksız yere beni suçladınız, size yapılan komplonun içinde ben yoktum' dedi. Buna ilişkin yazdığı kağıdı bana verdi. O belgeyi sakladım. Bu belge, o belgedir.''

        Perinçek, iki minibüs dolusu ülkücü gencin silahlı olarak parti binası önüne geldiğini ancak o sırada ''Doğu Perinçek hapse atıldı. Gerek kalmadı'' diye bir haber gelmesi üzerine suikasttan vazgeçildiğini öğrendiklerini de söyledi.

        ''Beni korkutacaklarını düşünüyorlar ama bunlara pabuç bırakmam"

        ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun çok değer verdiği bir insan olduğunu belirterek, ''Alemdaroğlu gibi gerçek kahraman, devrimci aydınlarla bağ kurmamdan beni korkutacaklarını düşünüyorlarsa bunlara pabuç bırakmam, bunlardan korkmam'' dedi.

        Savcı Pekgüzel, Mehmet Zekeriya Öztürk'ün Ankara'daki emniyet ifadesini huzurda da kabul ettiğini belirterek, bu ifadeden bölümler okuyup, Perinçek'ten genel bir değerlendirme yapmasını istedi.

        Perinçek de, Öztürk'ün ''Ordu darbesi gözlüyorlar'' şeklindeki ifadelerini dalga geçmek için söylediğini belirttiğini, kendisinin bu olayın üzerine gittiğini, bu tür suçlamaları kesinlikle ortada bırakmadığını söyledi.

        Perinçek, ''Dalga geçtiğini söylüyor, fakat dalga geçmiyor. Bunlar, Mehmet Eymür tarafından dikte edilen ifadelerdir'' dedi.

        "Apo ile çekilen fotoğraflarım yüzünden iktidar olacağım"

        Savcı Nihat Taşkın ise Perinçek'e PKK ile ilişkisini sordu. Gizli tanık Deniz'in ifadesinde Perinçek'in 1989 yılında Bekaa'da devlet töreniyle karşılandığını, 10 gün kaldığını ve her gün Abdullah Öcalan ile yemek yediğini belirtip, "Kimseyle bu kadar ilgilenmedi. Herkesin ardından ajan dedi, Perinçek'i övdü. Fotoğraflar çektirdi" dediğini belirterek iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

        Perinçek bu soruya, "Bekaa'da 2 gün kaldım. 10 gün değil. Evet devlet töreniyle karşılandım. Bana da sürpriz oldu. Hem biz hem onlar fotoğraf çekti. Biz bu fotoğrafları zaten yayınladık. Daha sonra emniyet istihbarat kimbilir neler vaat ederek Tuncay Güney'i oraya göndermiş fotoğrafları aldırmış. 20 yıllık mevzu. Ben bu fotoğraflar yüzünden iktidar olacağım" dedi. Bu söz üzerine heyecanlanan birkaç İşçi Partili alkış tutarken, mahkeme başkanı "Burası futbol sahası değil. Terkedin salonu" diyerek bir izleyiciyi dışarı çıkardı.

        "PKK'yı MİT kurdu"

        Perinçek savcının "PKK'yı MİK kurdu diyorsunuz" bunu açıklayın sorusu üzerine ise şunları söyledi:

        "Evet doğru. PKK 1980'e kadar bölgede bir tek asker ve polis öldürmedi hep solcuları öldürdü. Öcalan 1972'de Şafak dergisi dağıtırken tutuklandı. Aynı durumda olanlar 7.5 yıl hapis aldı, o savcıyla pazarlık yapıp ceza almadı. Sonra da bu örgütü kurduruldu ve Gladyo tarafından 1980'e kadar kullanıldı."

        Savcı Nihat Taşkın'ın Kıbrıs meselesi ile ilgili sorularında 1960'lara kadar gitmesi üzerine Perinçek, iddianamede Ergenekon Örgütü'nün 1999'da kurulduğunun yazdığını belirterek, "Bu tarihten sonra soru sorun" dedi. Mahkeme başkanı da Perinçek'in bu talebini yerinde buldu.

        "Karargah evleri yoktur"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ