Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Gaziantep Nizip'te çadır kentte 8 Suriyeli çocuğu tacize 108 yıl hapis

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP

        Ülkelerinde devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'in Nizip ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeli çocuklardan 8'ini 1.5 ile 5 lira arasında para vererek kandırıp taciz ettiği iddiasıyla yargılanan temizlik görevlisi Erdal E.'nin 4. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşması yapıldı.

        Karar duruşmasında, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) İl Müdürü Ahmet Taşkesen, kurum avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü vekili Avukat Musa Edip Doğan ile AFAD Avukatı Esra Özparlak da hazır bulundu. Sanık Erdal E. duruşmada suçsuz olduğunu ve jandarmada verdiği ifadesinde işkenceye maruz kaldığı için suçlamaları kabul ettiğini belirterek beraatini istedi. Ancak mahkeme heyeti, "İnsanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamların sağladığı kolaylıktan faydalanmak, çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı çocuğun cinsel istismarı, çocuğun cinsel istismarının sarkıntılık düzeyinde kalması, bir kişiyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak suretiyle hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından toplam 108 yıl hapis cezasına çarptırdı.

        ŞİKAYETLER ÜZERİNE GÖZALTINA ALINMIŞTI

        Suriyeli sığınmacının kaldığı ve aralarında Türkiye ve Almanya Başbakanlarının da bulunduğu onlarca bakan, siyasetçi, sanatçı ve ünlü ismin ziyaret ettiği 10 bin 800 sığınmacının barındığı Nizip çadır kentte, 2015 yılının Eylül ayında yaşları 8 ile 12 arasında değişen 8 çocuğun kampta hizmet veren şirket bünyesinde görev yapan temizlik görevlisi tarafından taciz edildiği iddia edilerek şikayette bulunuldu. Şikayetler üzerine jandarma ekipleri tuvalet temizliğinden sorumlu olan Erdal E.'yi 4 Eylül 2015 günü gözaltına almıştı.

        Soruşturma kapsamında, jandarmanın ulaştığı taciz mağduru 8 çocuk, son 3 aylık süreçte Erdal E.'nin kendilerine para vererek, temizliğini yaptığı tuvaletlerde cinsel tacizde bulunduğunu anlattı. Taciz mağduru Suriyeli çocuklar, Erdal E.'nin kendilerini 1.5 lira ile 5 lira arasında değişen paralarla kandırdığını söyledi. Çocukların ifadeleri ve şikayetler üzerine tutuklanan Erdal E. jandarmada verdiği ilk ifadesinde sadece bir çocuğu taciz ettiğini itiraf edince nöbetçi mahkemede tutuklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ