Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlardaki halka seslendi

        Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlardaki halka sesleniyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        Bizim birliğimizi, bizim beraberliğimizi, bizim kardeşliğimizi ne FETÖ ne de onun haşhaşileri asla parçalayamayacaklar. Biz bir olacağız, beraber olacağız. Hep beraber inşallah kardeş ve Türkiye olacağız.

        Bu topraklar 1071 Malazgirt Meydan Savaşı'ndan bu yana şehit kanlarıyla yoğruldu. Bizim hedefimizde 2023 var, 2051 var, 2071 var. O hedefe doğru, biz o günleri göremeyeceğiz ama torunlarımız inşallah o hedefi görecekler.

        780 bin kilometrekarelik bu vatan toprakları evelallah sizlerle, bizlerle yeniden inşa ediliyor. Eğitimde atılan adımları biliyorsunuz, sağlıkta atılan adımları biliyorsunuz, ulaşımda atılan adımları biliyorsunuz.

        Bütün bu adımları kararlı bir şekilde atarken inşallah geleceğe yönelik hiç sizleri sıkıntıya düşürmeyecek alt yapı yatırımlarıyla güçlü hale geleceğiz.

        Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devletimiz yok. Neymiş o paralel devlet, bu oyunlara biz gelmeyiz. Buradan Pensilvanya'daki zata ve uşaklarına sesleniyorum, eğer hukuktan yanaysanız buyrun Türkiye'ye gelin. Gelemiyorsanız, demek ki ihanet içindesiniz.

        Şunu bilmenizi istiyorum, MGK'da bugün tarihi bir teklif sunduk. O da OHAL kararıydı. Ardından Bakanlar Kurulu toplantısını yaptık ve OHAL'i Bakanlar Kurulu kararı olarak geçirdik. Şimdi birçok spekülasyonlar başlayabilir. OHAL, sıkı yönetim değildir.

        Sadece demokrasinin daha iyi işleyebilmesi için, özellikle bu terör örgütü mensuplarının, FETÖ mensuplarının, bunları kamudan temizlemek suretiyle devletimizi güçlü ellere teslim etme hareketidir. OHAL kanunu valilerin yönetiminin çok daha güçlendirilmesi sürecidir. TSK'mız, yine valilerimizin illerde emrinde olacak ve onlarla birlikte çalışmasını sürdürecektir. OHAL sürecinde temel hak ve özgürlükler noktasında asla bir kısıtlama söz konusu değildir. Bunun garantörü biziz. Ve halkım çok daha huzurlu olacak ve aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyecektir.

        Spekülasyonlar yapanlar çıkabilir, sakın bu oyuna gelmeyiniz. Şu anda 3 ay süreyle OHAL ilan edilmiştir. Bu asla vatandaşımın ekonomik faaliyetlerine yönelik bir adım değildir. Uydurulan yalanlara asla inanmayın.

        İkinci bir emre kadar meydanlardan çekilmiyoruz değil mi? Sizlere Ankara'dan selam sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Geceniz mübarek, geleceğiniz aydınlık olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

        Bu süreçte TSK'mızın ülkesine sahip çıkan komuta kademesine şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde polis teşkilatımızın o kahraman komuta kademesini sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Ama hepsinden öte, bu işin başını çeken milletime kalbi şükranlarımı ifade ediyorum. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan diyor ya, işte siz yürüdünüz. Ve buraya bu işi taşıdınız.

        Haince bu saldırıları yapanlar bunun bedelini ağır ödeyecekler ve ödemeye başladılar. Tüm bu süreçte milletinin yanında yer alan generallerimize, subaylarımıza teşekkür ediyorum.

        Bizler demokratik parlamenter sistemi hep birlikte savunacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ