Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan Yıldırım Gaziantep saldırısı sonrası milletvekillerine talimat verdi!

        Gaziantep'te sokakta yapılan bir düğün sırasında meydana gelen terör saldırısı sonrasında Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep'e gitmesi talimatını verdi.

        "İSTANBUL'DAYIM BÖLGEYE GEÇECEĞİM"

        Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'teki terör saldırısı sonrasında yaptığı açıklamada; 'İstanbul'dayım, bölgeye geçeceğim. Milletimizin başı sağ olsun. Canlı bomba saldırısı görünüyor. Terör örgütleri Türkiye'yi hedef koymuşlar. Ama Allah'ın izniyle bunların üstesinden geleceğiz. Teröre rağmen içimize kapanmayacağız. Teröre rağmen ben inanıyorum ki şehir yoluna hızla devam edecektir. Çok detay bilmiyorum. Birazdan İstanbul'dan havaalanından Gaziantep'e gideceğiz. (Reuters 8 ölü rakamını verdi sorusu üzerine) Valimizin verdiği bilgiye göre rakamlar daha kötü olabilir. Fakat değerlendirme yapmam doğru değil. Vahşi bir saldırı. Düğün yerine böylesi bir saldırı insanlık tarihinde eşi görülmemiştir' dedi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

        Gaziantep'teki saldırının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı'nın İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan da bilgi aldığı belirtildi.

        MHP HEYETİ DE BÖLGEYE GİDİYOR

        MHP lideri Devlet Bahçeli'nin talimatıyla oluşturulan bir heyetin, saldırı sonrası incelemelerde bulunmak için Gaziantep'e gideceği de açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ