Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gökçek'ten su müjdesi

        POLEMİKLER

        Polemikleri hiç sevmem. Bizim sağ cenahta televizyonda tartışmaya girip galip çıkan çok az insan var. Dolayısıyla benim böyle bir özelliğim olduğu için bana karşı suçlama yapılıyor. Karayalçın konuşurken stresle konuşuyor. Kimse kalkıpta 'Karayalçın sinirli' demiyor.

        KILIÇDAROĞLU İLE YAPILAN DÜELLO

        Kılıçdaroğlu ile girdiğim düellodan pişmanlık duyumuyorum. Şöyle pişmanım.. Uğur Dündar'ın beni kumpasa getireceğini düşünmüyordum. Bana söz verdi. "Bana sadece Arena'daki soruları soracaksınız, söz mü" dedim. Bu konuların dışına çıkmayacağımı söyledim. Kılıçdaroğlu hiçbir zaman karşısındakinin sorularına cevap vermiyor. Bildiğini konuşuyor. O tartışmanın içinde ben Uğur Bey'e 'başka bir konuya girerseniz konuşturmam' dedim. Dolayısıyla sözümü tuttum. Bu programın galibi CHP medyası tarafından Kılıçdaroğlu ilan edildi. Sorularımın hiçbirine cevap vermedi. Algıyı meydana getiren CHP'li medya. Baronlar bir plan kurmuş. O planların bir başlangıcı.

        BARONLARIN PROJESİ

        Bir plan var. Bu belediye seçimleri üzerine baronların projeleri var. Sayın Mansur Yavaş'ın ve Karayalçın'ın projelerini toplasanız 10 tane etmez. Onlar da benim projelerim. Proje konusunda rakiplerimle mukayese edilmem mümkün değil.

        Baronların projesi: 'AK Parti'nin iktidardan gitmesi lazım. 22 Temmuz seçimlerinden önce İstanbul'da toplanıp AK Parti'ye karşı kaybettik bu seçimlerde. Önümüzdeki seçimlerde İstanbul ya da Ankara'daki seçimlerden birini almak lazım. AK Partiyi de yolsuzlujk iddilarıyla devamlı yıpratalım' dediler. Yine yaptıkları toplantılarda Ankara stratejisini sürdürüyorlar. Karayalçın ile Baykal'ın arası açıktı. 'Karayalçın şartsız olarak aday olacak' dediler. Bu kendi istihbaratım. Samimiyetle söylüyorum bu bilgiler bana gazeteci arkadaşlarımdan geldi. Her şeyi yazamazlar ki. İkinci aşama soldan Ankara'da bir aday çıkartılmayacak. Hatırlar mısınız, Karayalçın, Zeki Sezer'e gitti ve 'beni destekleyin' dedi. Sezer ise 'desteklemeyiz' dedi. Bunun üzerine Sayın Sezer'in kulağı çekildi. Ve Ankara'dan aday çıkartılmadı. 'Sağdan hangi aday çıkarsa çıksın medyada parlatılacak' dediler. Sayın Bahçeli daha önceki dönemde kaç haberin konusu oldu? Ama son zamanlarda Mansur Yavaş bütün tvlerde çıkıyor. CHP'li medya tarafından parlatılıyor. Çünkü Yavaş'ın aldığı her oy Gökçek'in oylarını bölecek. Birisinin parlatılması için 50 tane yol vardır. Gaye sağa dönüp ortadan solu çıkarmak. Bir plan da Melih Gökçek'in aday yapılmaması. Çünkü Gökçek aday olursa sağı toparlar. O günlerde CHP'li medya nasıl yırtıldı. Baronların seçime kadar yapacağı şu: yolsuzluk, yolsuzluk...İnsanların zihinlerini bulandırmak. 9 yıla kadar muhalefetteydim. Her şeyimi didik didik ettiler...

        ERDOĞAN NİYE GEÇ AÇIKLADI?

        Onu Başbakan'a sormak lazım. Kendisine göre Başbakan'ın bir planı vardı ona saygı duymak lazım.

        MHP'Lİ OKTAY VURAL'IN İDDİALARI

        Oktay Vural'ın açıklamaları geçen seçimlerin rövanşını almaktır. Ben bir TV'de açıkladım. Açıkladıktan sonra bir evimi kamuoyundan gizlediğini söyledim. Belgeyi Çankaya Belediyesi'nden aldı. Benim daha önce saattığım bir yer. Sattım ve ilişkim kalmamış. Bir başka ev bulmuş ondan sonra ben belgeyi gösterdim. Gidip tapudan bulsana. Eski tapuyu gösteriyor. Tamamen gerçek dışı. TV'de tapu bu diye gösteriyorum. İspat edemedi diye yeniden çıkıyor. O evi sattım. Başka bir ev aldım. Daha sonra satıp şu an oğlumun oturduğu evi aldım. Bunu daha önce anlattım. Sanki Melih Gökçek'in 10 tane evi var. Vural bunu neden yapıyor? Geçtiğimiz seçimlerde ben bir talepte bulundum. Bahçeli'den ricada bulundum. Bahçeli çıksın, 'CHP ile koalisyon yapmam' desin. Bunu demediler. Seçimden sonra da 'Melih Gökçek, bizim 4-5 puanımıza mal oldu' diye konuştular. Şu söylediğim söze 100 MHP'liden 95'i katılırdı. Sayın Vural bunun için benimle kavga etmek istiyor. Ben Vural'la kavga etmem. Çünkü MHP'liler benim kardeşim. Benim onların tabanını üzmek gibi bir hakkım yok.

        Koopertaif işi 2004 yılında olmuştu. Niye gündeme getirilmedi? Bu bir yolsuzluk değil. Oranın değerini mahkeme belirliyor. Ve o değerin üstünde alınıyor. Ne zaman ki bir seçim var...Baronların talimatı var...

        ANKARA'NIN SORUNLARI

        Ankara'nın pek çok sorunu var. Birinci öncelik metroyu bitirmek. Diyor ki ben metroyu bitireceğim. Bütçelerinin toplamının 1.5 katından fazlasını borçlanamazsın. Karayalçın bizim borç stoğumuzu doldurdu. Bizim borç alma şansımız yok. O nereden bulacak parayı diye soruyorum. Hükümetle aynı partiye mensup olmama rağmen. Sen nereden bulacaksın diye soruyorum. Sayın karayalçın mevzuatı bilmediği için böyle konuşuyor. Sana kanun bu imkanı vermiyorsa nasıl borçlanacaksın.

        BORÇLAR

        Toplam faizli borç 4 milyar. Benim ana prensibim şu. Bütün dünyada metroları merkez yapar. Bizde istisna. Belediye bütçenizle bunu ortaya koymanız mümkün değil. Sayın Karayalçın'ın borçları bu milletin sırtına yüktür.

        KREDİ

        Kadir Topbaş'tan önceki belediye başkanı Karayalçın gibi borç limitlerini doldurmadı. Sayın Topbaş borç yeni alıyor. Benim gibi elleri kolları bağlı bir şekilde devralmadı belediyeyi.

        SOSYAL YARDIMLAR

        Bu yardımlar olmasa Ankara'da sosyal patlama olur. 15 sene önce belediyeye geleceğim zaman bunları yapacağımı söyledim. Ve bundan dolayı vatandaş bana oy veriyorsa bu onların takdiri. Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Biz böyle ilerliyoruz. Biz kendi yaptığımız araştırmalara göre hak edene veriyoruz. Atladığımız durumlar olabilir. Ama fazla olmaz. Belediye meclisimizin kabul ettiği kıstaslar var. Fakirlik sınırı var. Bu kıstaslara göre aileler tespit ediliyor. Sadece bu yardımlarla Ankarayı ayakta tutmuyoruz. Sokakata çalışan çocuklar suç makinesiydi. Bunları ailelerine kazandırdık. Çocuk kulüpleri, gençlik merkezlerimizde eğitim veriyoruz. Çocuk oynayacak bir oyuncak bulamazsa ya babasının cebinden para çalacak ya da başka bir şey.. Bu merkezlerde bu "suçları" önlüyoruz.

        KÖMÜR YARDIMI

        Ankarada hava krililiği yoktur. Ankara'da 154 bin doğalgaz abonesi vardı. 1 milyonun üzerine çıkarttık.

        KARTLI SAYAÇLAR

        Herkesten 300 dolar alıyorduk ve 100 dolarını yatırıma ayırıyorduk. Yatırımı neyle yapacaksınız? Karayalçın bir doğalgaz abonesini 1700 dolara, biz 500 dolara mal ettik. Herkes belli bir fedakarlık yapacak. İstanbul ve izmir de ortalamasına baktığınız zaman bizden fazla. Onlar başka yoldan alıyor biz başka yoldan. Aldığımız bu para yatırıma giden bir para. Buna nasıl soygun dersiniz? Her hizmetin bir karşılığı var. 100 dolar fazla veriyorsunuz bunu devlet size yatırıyor. Karayalçın yüzde 77 karla 100 dolar alıyordu. Bizim kar oranımız yüzde 8, standarttır. Soygunu yapan Sayın Karayalçın'dır. O dönemde de 'bunu vergi olarak alıyorum' demişti.

        ŞEFFAFLIK

        Sayın Karayalçın internete girmeyi bilmiyor. Bütçeyi Turgut Altınok'tan öğreniyorum diyor. Bütçe bizim internet sitemizde var.

        SU MÜJDESİ

        Kızılırmak suyu yarından itibaren kapanıyor. Mevlam suyu verdi, sıkıntı kalktı. Ankara eski suyuna kavuşacak. Ne zamana kadar? Yeniden sıkıntı yaşanana kadar.

        SON SÖZ

        Beni seçin çünkü Ankara'da yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ