Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanan, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılanlar 11.09.2016

        Isparta'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sosyal paylaşım sitesinde darbe girişimi propagandası yaptıkları ve 'ByLock' programı kullandıkları belirlenen 32 kişi tutuklandı.

        FETÖ'DEN 2 YARGITAY ÜYESİ ve 17 HAKİM SERBEST

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tutuklanan 2 Yargıtay üyesi ile 17 hakim ve savcı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, darbe girişiminden sonra tutuklanan yargı mensuplarının dosyalarını incelemeye aldı. Yapılan incelemeler neticesinde Cumhuriyet savcısı tarafından, toplam 19 yargı mensubunun tutuksuz yargılanmak üzere tahliyeleri talep edildi.Talebi değerlendiren Ankara 5. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, aralarında Yargıtay 1. Hukuk Dairesi Üyesi Nurettin T, Yargıtay 5. Hukuk Dairesi Üyesi Özcan A. ile 17 hakim ve savcının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.Kararda, bazı şüphelilerin sağlık durumlarının, bazı şüphelilerin ise delil durumlarının değerlendirildiği öğrenildi. (AA)

        ISPART'DA 60 GÖZALTI

        Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sosyal paylaşım siteleri üzerinden darbe girişimi propagandası yaptıkları ve örgüt elemanlarının iletişim programı olan 'ByLock' kullandıkları tespit edilen kişilere yönelik Isparta merkezli 23 ilde düzenlenen operasyonda, 60 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 41'i emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

        Sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 32'si tutuklanırken, 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi. (DHA)

        ADIYAMAN'DA FETÖ OPERASYONUNDA 6 TUTUKLAMA

        Adıyaman'da FETÖ'ye yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında 6 kişi tutuklandı.

        Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından FETÖ üyesi oldukları ve örgüte finansal destek sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 1 zabıt katibi, 1 öğretmen, 1 üniversite personeli, 1 eczacı ve 2 sivil vatandaş, savcılıktaki sorgulamalarının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        Mahkeme, 6 şahsın da tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan şahıslar cezaevine gönderildi. (İHA)

        İSTANBUL'DA 14 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağlamak ve yeni eleman kazandırmak amacıyla faaliyet gösterdikleri iddia edilen 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, FETÖ ile bağlantılı kişilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, kent genelinde tespit edilen 34 ev ve iş yerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler, FETÖ adına kurban bağışı ve himmet parası toplamak, örgüte yeni eleman kazandırmak amacıyla faaliyet yürüttüğü iddia edilen 14 kişiyi gözaltına aldı.Şüphelilerin örgütün bazı mütevelli heyetlerinde yer aldıkları öne sürüldü.

        EVDE 1 MİLYON 600 BİN DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

        Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda örgütün, Zeytinburnu mütevelli heyetinde olduğunu belirtilen Z.Z'nin evindeki özel bir kasada 1 milyon dolar ve banyo kapısına asılı havluların altındaki poşet içerisinde 600 bin dolar ele geçirildi.Aramalarda ayrıca 6 tabanca, 1 av tüfeği, çok sayıda mühimmat, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitap ve kasetler de bulundu. Emniyette işlemleri tamamlanan 14 şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tekirdağ'da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 7 kişi tutuklandı. Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri tarafından il genelinde eş zamanlı yapılan operasyonda, aralarında imam, müezzin ve Kur'an kursu hocalarının da bulunduğu 37 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 37 kişiden 7'si tutuklandı. 30 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        KONYA'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya'nın Yunak ilçesinde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 1 kişi tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY kapsamında Yunak İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonda 3 esnaf gözaltına alındı. Gözaltına alınan C.A. ve Y.D. adli kontrolle serbest bırakılırken E.Y. tutuklanarak Akşehir Yüksek Güvenlikli cezaevine gönderildi. Yunak'ta daha önceden yapılan operasyonlarda Yunak Belediye Başkan Yardımcısı A.Y., esnaf N.K. ve H.B. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. (İHA)

        EDİRNE'DE FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN HAKİM, POLİS VE ASKERLER SERBEST BIRAKILDI

        Edirne'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 polis, 1 hakim ile 2'si albay 7 askeri personel çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerinin kendi aralarında haberleştiği öne sürülen cep telefonu uygulaması ‘By Lock'u kullandığı iddia edilen eski İpsala İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Caner Aksundur ve Emniyet Amiri Rüksan Çelik ile Keşan hakimi Fatma Aslan gözaltına alındı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 polis ve kadın hakim tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

        7 ASKER DE SERBEST BIRAKILDI

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 albay, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen ve 3 astsubay işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 7 askeri personelde çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmalar sürüyor. (DHA)

        FETÖ'NÜN BOLU İMAMI KIRIKLARELİ'DE BABASININ KÖY EVİNDE YAKALANDI

        FETÖ'nün Bolu imamı olduğu iddiasıyla aranan Şevket K., Kırklareli'de babasının evinde saklanırken yakalandı.

        Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Bolu imamı olduğu gerekçesiyle aranan Şevket K.'nin, Babaeski'nin Hazinedar köyünde babasının yanında saklandığını tespit etti.

        Bunun üzerine TEM ekipleri ve Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla Şevket K. babasının evinde yakalandı.

        FETÖ'ye ait okullarda öğretmen olarak görev yapan ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kaçan şüpheli Şevket K. hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı bulunuyordu. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ