Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tehlike her yerde! çocuklarımızı bu canilerden kim koruyacak?

        Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde yaşayan Bilal Kupal (44) ile Suriye Kupal (27) çiftinin 4 yaşındaki kızları Irmak Kupal, 14 Ekim’de evlerinin önünde oyun oynarken kayboldu. Aile, polis ve AFAD ekiplerinin günlerce süren arama çalışmasından sonuç alınamadı. Önceki gün bir televizyon programına katılan baba, mahallede hurdacılık yapan Himmet Aktürk’ten şüphelendiğini söyledi.

        ‘GÖMDÜM, UYKUYA DALDIM’

        Programa davet edilen Aktürk yayındaki çelişkili ifadelerinin ardından kuliste küçük kızı öldürüp Sarıkız Çayı’nın kenarına attığını itiraf etti. Stüdyoya giden polislerin gözaltına aldığı katil zanlısı, Alaşehir polisine teslim edildi. Himmet Aktürk, emniyetteki ifadesinde ise vahşi cinayeti şöyle anlattı: “Çocuğu eve getirdim. Tecavüz ettim. Elimle boğdum fakat nefes alıp verdiğini görünce bu kez pantolonumun kemerini çıkarıp boğazını sıktım. Çuvala koydum. Havanın kararmasını bekledikten sonra evimin ötesinde bulunan çöp konteynerine attım. Eve dönüp akşam yemeğimi yedim. Sonrasında 22.15’te evden çıkıp çuvalı attığım konteynere bakmaya gittim. Çöpte durduğunu görünce çuvalı sırtlanıp Sarıkız Çayı kenarındaki bağa gidip oraya gömdüm. Sonra tekrar eve dönüp derin bir uykuya daldım.”

        EVDE SAÇ VE KAN İZLERİ

        Polis, zanlı Aktürk’ün evinde yaptığı incelemede minik Irmak’a ait olduğu anlaşılan saç teli ve kan izlerine rastladı. Bu örneklerin, küçük kızın annesinin kan örneğiyle örtüştüğü belirtildi. Polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Himmet Aktürk, “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek” suçundan tutuklandı.

        AYAKKABISI BULUNDU

        Tutuklanan Himmet Aktürk’ün küçük çocuğu gömdüğünü söylediği Sarıkız Çayı kenarındaki bağda arama çalışması başlatıldı. Aramaların hemen başında, vahşi cinayete kurban giden Irmak’ın ayakkabısına ulaşıldı.

        ÇUVALLA TAŞIRKEN KAMERAYA YAKALANDI

        Irmak’ı öldürdüğünü itiraf eden Himmet Aktürk’ün, küçük kızın cesedini çöpe atıp bir süre sonra geri aldığı anlar, kameraya yansıdı.

        Himmet Aktürk, 15 yıl önce de 14 yaşındaki yeğenini taciz ettiği gerekçesiyle 1.5 yıl cezaevinde yatmış.

        Acılı baba Bilal Kupal, aramalarda kızının ayakkabısı bulununca gözyaşlarına boğuldu.

        MAGANDALARIN KOVALAMACASI MENDİLCİ ÇOCUĞU CANINDAN ETTİ

        Konya’da husumetli iki sürücünün trafikteki kovalamacası, her şeyden habersiz bir çocuğun canına mal oldu. Konya’nın Meram İlçesi’nde Cumali Ç. (37) adlı sürücü, kavgalı olduğu Atilla M. idaresindeki otomobili dün saat 21.00 sıralarında minibüsüyle kovalamaya başladı. Atilla M., Çaybaşı Mahallesi Taşcami Uzunharmanlar ve Kalfalar Caddesi Kavşağı’ndaki trafik ışıklarında mendil satan çocukları görünce yavaşlamak istedi. Bu sırada hızını alamayan minibüs otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil, Yakup Ç. (6) ile kardeşleri İ.Ç. (8) ve R. Ç.’yi (10) ezdi.

        Hastaneye kaldırılan çocuklardan Yakup hayatını kaybederken, diğer kardeşlerin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kaza sonrası Atilla M. olay yerinde gözaltına alınırken, kaçan Cumali Ç. Toprak Sarnıç Mahallesi’nde yakalandı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

        3 kardeş, gündüz okula gidip geceleri mendil satarak ailelerine yardımcı olmaya çalışıyordu.

        MİNİK KÜBRA’DAN İYİ HABER,KAÇIRIP 3 GÜN SONRA BIRAKTILAR

        Gaziantep’te kardeşleriyle bakkala gittikten sonra kaybolan 2.5 yaşındaki Hatice Kübra Ç.’den 3 gün sonra iyi haber geldi. Ailenin kayıp ihbarınınardından Merkez Şahinbey İlçesi’nde seferberlik başladı. Mahallede eğitimli köpeklerle arama yapan polis, çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Görüntülerde şüpheli bulunan bir kadının kimliğinin tespiti için çalışma başlatıldı. Bu arada anne Hülya Çakıroğlu da kızının bulunması için televizyon programına çıktı.

        KARNI TOK, ALTI TEMİZ

        Polisin çalışmaları karşısında köşeye sıkıştıkları tahmin edilen kişi ya da kişiler, dün öğle saatlerinde minik Kübra’yı evinin 500 metre uzağındaki bir sokağa bıraktı. İddiaya göre çocuğu görüp tanıyan bir genç minik Kübra’yı kucağına alarak eve götürdü. İyi haberle büyük sevinç yaşayan aile, 2 gündür aç olduğunu düşündükleri küçük çocuğu doyurmak istedi. Ancak Kübra’nın karnının tok, bezinin de temiz olduğu anlaşıldı.

        Çocuğu bularak evine götüren Müslüm C. (18) de ifadesinde “Sokağa kim bıraktı görmedim” dedi. Kübra’nın bulunmasının ardından bir şüpheli gözaltına alındı.

        814 ÇOCUK KAYIP % 10’U KAÇIRILMIŞ

        EMNİYET Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’nın verilerine göre Türkiye genelinde yaşları 2 ile 18 arasında değişen 814 çocuk hâlâ kayıp. Bunlardan 342’si kız. 55 kayıp çocukla İstanbul ilk sırada yer alırken Mersin 53, Diyarbakır 52, Hakkâri 37 ve Mardin 30 çocukla, en çok kayıp vakasının yaşandığı iller oldu.

        Çocuk bürosu ekiplerine göre kayıp çocukların yüzde 10’unu kaçırılanlar oluşturuyor. Yaşları 2 ile 10 arasında olan çocukların kaçırıldığı düşünülüyor. Çocukların çoğu boşanmış anne veya baba tarafından kaçırılıyor.

        Ahmet ÜNSAL - Zafer SAMANCI - Yusuf KILIÇ / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ