Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da gözaltına alınan çete üyesi, kaybolan işadamı Kenan Kırmaç’ın şoförü çıktı

        İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu ekipleri, son dönemde, çok sayıda gasp, yaralama ve soygun olayına karışan bir çeteyi takibe aldı. Teknik ve fiziki takipler sırasında, çete üyelerinin Tekirdağ’dan TIR’la İstanbul’a getirilen bitkisel yağları gasp ettikleri ve TIR şoförünü de yanlarına alarak kaçırdıkları belirlendi. Gasp Bürosu ekipleri, gasp çetesini yakalamak için Mahmutbey gişelerinde önlem aldı. Çete üyelerinin kullandığı lüks bir otomobili gişelerde durduran polis, elleri, ayakları bağlı ve ağzı bantlı olarak bagaja kapatılan TIR şoförü Muhammet Gökbaş’ı kurtardı.

        Çete üyeleri Özcan D. ve Burhan T. gözaltına alındı. Çetenin diğer elemanlarını yakalamak için operasyonu genişleten Gasp Bürosu ekipleri, şüphelilerin Sultançiftliği’nde olduğunu belirledi. Çete üyeleri, Hasan Güreşen Alt Geçidi’nde sıkıştırıldı. Polisle, çete üyeleri arasında çatışma çıktı. Çete üyeleri Recep Ö. ölü, Abuzer K. yaralı, Tarık K. sağ olarak ele geçirildi. Gözaltına alınan Özcan D.’nin geçen hafta Arnavutköy’de lüks otomobili yakılan ve kayıp tekstilci Kenan Kırmaç’ın kaybolan şoförü olduğu belirlendi. Kırmaç’ın kaçırılmasını bu çetenin yapma ihtimali değerlendiriliyor.

        SUÇ MAKİNESİ

        Operasyonda yaralanan Abuzer K., oğlu Tarık K., çete üyesi Ünal Ç.’nin cinayet ve yaralama suçlarından 24 aranmaları olduğu öğrenildi. Ölen Recep Örnekkol’un ise cezaevi firarisi olduğu ve 15 suç kaydı, 6 araması çıktı.

        Mustafa ŞEKEROĞLU / Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ