Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Venezuela Büyükelçisi Reyes İzmir'de

        Venezuela Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, dünyanın gelişmiş ekonomileri arasında yer alan Türkiye'yi hayranlıkla izlediklerini, ekonomi alanında destek beklediklerini söyledi.

        Reyes, İzmir ziyareti kapsamında, TBMM Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ile birlikte Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş'ı ziyaret etti.

        Venezuela'nın Amerika'ya giriş kapısı, Karayipler'in ise balkonu olduğunu dile getiren Reyes, ülke ekonomilerini daha üst noktalara taşımak hedefiyle tarımdan gıdaya, kimyadan otomotive kadar birçok alanda çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirtti.

        Türkiye ekonomisini öven Reyes, Latin Amerika'da Türkiye'nin örnek alınan bir ülke olduğunu, bugünkü konumuna geliş başarısını merakla takip ettiklerini söyledi. Reyes, Türkiye'nin enerji üssü konumundaki Venezuella'da bulunmasını istediklerini ifade etti.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ülkesinin lideri Maduro'nun "yakın dost" olduğunu aktaran Reyes, iki ülke hükümetlerinin birlikte yapacağı projelerin bulunduğunu, bunlara yönelik de ilk adımların atıldığını belirtti. Reyes, "Türkiye, dünyanın en gelişmiş ekonomilerinden biri, hayranlıkla izliyoruz. Dünya üzerinde tanınmış bir potansiyele sahip. Bu konuda bize yardım edecek düzeyde. Ülkenizden destek bekliyoruz." dedi.

        TBMM Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Türkiye ile Venezuela'nın 2014 yılında 265 milyon dolar olan ticari hacminin dünyadaki kriz nedeniyle 2015 yılında daraldığını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

        "Ama enerji konseyini milat olarak kabul ediyoruz. Karma Ekonomi Konseyi Eş Başkanı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, toplantı çerçevesince anlaşmalar imzalayacak. Venezuela barış ülkesi, petrol, tarım ve turizme kadar herşey var. Aramızdaki ticaret hacmini hızlı bir şekilde arttıracağız."

        Sürekli, İstanbul'dan Venezuela'nın başkenti Caracas'a 20 Aralıkta direkt uçuş seferlerinin başlayacağını da söyledi.

        AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da Venezuela'yla yapıyacak ticari anlaşmaların iki ülke için iyi olacağını dile getirerek, "30 milyon hektar ekilmemiş toprak var, turizm var. Bizim ise ciddi bir iş gücümüz ve sanayileşme alt yapımız var. İki güç birleşirse ortaya hayli güzel bir tablo çıkar." sözlerine yer verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ