Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş 16 Aralık'ta keşif yapmış

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik suikasta ilişkin soruşturmasında önemli bilgilere ulaşıldı. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin organize ettiği ‘Gezgin Gözüyle Kaliningrad’dan Kamçatka’ya Rusya’ isimli resim sergisi 16 Aralık’ta açıldı. Altıntaş, 14 Aralık günü ÇSM’ye 150 metre uzaklıktaki bir oteli arayıp rezervasyon yaptırdı. Görgü tanıklarına göre, suikastçı Altıntaş 16 Aralık’ta sergiyi dolaştı. Altıntaş’ın sergide büyükelçiyi aradığı ya da keşif yaptığı iddia edildi. Rus Büyükelçiliği serginin resmi açılışını 19 Aralık’ta yaptı. Saldırgan Mert Altıntaş ise saldırıdan bir gün önce 18 Aralık’ta Atatürk Bulvarı üzerindeki otelde 214 numaralı odada kaldı. Ertesi gün 18.30’da başlayan açılış için otelden çıkan Altıntaş, yürüyerek ÇSM’ye gitti.

        Ancak bir iddiaya göre de suikastçı, otele olay günü gitti ve 2 saat kaldıktan sonra sanat galerisine geçti. Binaya girişinde x-ray’den geçmeyen Altıntaş, güvenlik görevlileri uyardığında polis kimliğini gösterip içeri girdi ve kanlı saldırıyı gerçekleştirdi.

        9 KURŞUN SIKMIŞ

        Karlov’un ölü muayene tutanağına göre vücuduna 9 kurşun isabet etti. Emniyet birimleri, saldırganın 11 el ateş ettiğini tespit etti. Karlov’un vücudunda 11 kurşun izi bulunduğu, bunlardan ikisinin giriş-çıkış olabileceği bildirildi. Karlov ve Altıntaş’ın cesetlerine Keçiören Adli Tıp Kurumu’nda savcıların gözetiminde yapılan otopsi işlemine, savcı ve adli tabiplerden oluşan 18 kişilik Rus heyeti de katıldı. Soruşturmayı yürüten Ankara Başsavcısı Harun Kodalak ve Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen ile görüşen heyetin, araştırılmasını istedikleri konuları ilettiği öğrenildi.

        EVDE 3 POLIS YAŞIYORDU

        Altıntaş’ın, Keçiören’e bağlı Kalaba Mahallesi’nde aynı evi paylaştığı avukat Serdar Ö.’nün ise muhtarlıkta kaydının bulunmadığı belirtildi. İstanbul’da olduğu belirlenen Serdar Ö., gözaltına alınıp Ankara’ya getirildi. Suikastçı Altıntaş, 11 Temmuz-18 Ağustos 2016 tarihleri arasında toplumsal olaylarda görev yapmak üzere geçici olarak Diyarbakır’a gönderildi. Altıntaş’ın 15 Temmuz’un ardından Diyarbakır’da aldığı izin belgesinde gösterdiği Ankara Demetevler Mahallesi’ndeki evde 3 polisin oturduğu tespit edildi.

        Saldırgan, Diyarbakır’dan Ankara’ya gitmeden önce uçak biletini 14 Temmuz’da aldı. Kendisine izin veren dönemin Çevik Kuvvet Şube Müdürü’nün de FETÖ kapsamında tutuklu olduğu belirtildi. Altıntaş’ın 16-17 Temmuz tarihlerinde Ankara’da nereye gittiği, HTS kayıtlarındaki görüşmeleri de incelemeye alındı.

        Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ