Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Haberleşme faturası en yüksek 10 milletvekili
        1

        Meclis Divan Üyeleri'nin haberleşme giderleri tartışması devam ederken, haberleşme giderlerinin üst sıralarında yer alan isimler belli oldu.

        2

        Sadece başkanlık divanı üyeleri değil grup başkanvekilleri ve komisyon başkanlarının da aralarında bulunduğu toplam 48 isim için haberleşme giderlerinde limit yok.

        3

        Meclis'te bu listede yer alan isimlerin haberleşme masrafları merak konusu olurken, liste resmen açıklanmadı ama ilk 10 ortaya çıktı:

        13

        1. CHP'li Elif Doğan Türkmen - 1.108.842

        14

        Meclis'te konuşulan listeye göre, ilk 11 kişinin haberleşme giderinin milletvekilleri için öngörülen iki maaşlık sınırlamanın çok üstünde olduğunu ortaya çıktı. Kalan 37 kişinin ise bu sınırın altında kaldığı belirtildi.

        15

        İlk 10 sıradaki 5 CHP'li vekilin toplam faturası 1 milyon 820 bin 206 lira olurken, ilk 10 sıradaki 5 AK Parti milletvekilinin toplam faturası ise 410 bin 798 lira oldu.

        16

        AK PARTİLİ GÜNDOĞDU: CHP'NİN İÇ MESELESİ

        Milletvekillerinin ve divan üyelerine masraflar hakkında bilgilendirme yapıldığını söyleyen AK Partili Gündoğdu, ilk başkanlık divanı toplantısında konunun ele alınacağını söyledi. Kabarık iletişim faturası için Meclis İdare Amiri, AK Parti'den ilk yorum Ahmet Gündoğdu geldi. Gündoğdu, "10 yıllık maaşı geçen bir şey hiçbir ölçüye sığmıyor.

        17

        Haberleşme masrafı 10 yıl vekil olsa alacağı maaştan fazla. Şık değil. İlk divan toplantısında sınır konuşacağız, geri kalanı CHP'nin iç meselesi. Kabul edilebilir değil. Kimse 'Rakamı bilmiyordum' deme durumunda olmamalı', değil de zaten. İnsanlar kendine sınır koyamıyorsa suiistimal ediyorsa, sınır konulmalı" dedi.

        18

        TÜRKMEN: ÇOK ÇOK ÜZÜLDÜM

        CHP’li kâtip üye Elif Doğan Türkmen "Haberim yok. Mesaj, ara ara da mektup gönderiyoruz. Kimden kaça aldıklarını hiç bilmiyorum. Henüz öğrendim. Çok çok üzüldüm" demişti.

        19

        BÖKE: ETİK OLMAYAN...

        MYK toplantısının ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Etik olmayan bir davranışla karşı karşıyayız" dedi.

        20

        ALTAY: KENDİSİNE YAKIŞACAK BİR DEĞERLENDİRME

        CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Elif Hanım'ın yaptığı harcama kabul edilebilir sınırların çok üstünde. Elif Hanım'ın harcamalarını kabul ediyoruz, makul buluyoruz anlamı çıkmasın buradan. Sayın Milletvekilimizin harcamaları kabul edilebilir sınırın çok üstündedir. Kendisi de kendisine yakışan bir değerlendirme yapacaktır. Belki bir miktar ödeme yapabilir, bilemiyorum. Ama burada bir art niyet yok, rakamı bilseydi herhalde tedbirli olurdu" dedi.

        21

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milyonluk haberleşme faturasıyla gündeme gelen CHP'li Elif Doğan Türkmen'in divan üyeliğinden istifasını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ