Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ERGENEKON-DANIŞTAY DAVALARI BİRLEŞİYOR

        Sedef ŞENKAL DEMİR / İSTANBUL (AHT)

        Ergenekon davasının 81. duruşmasında Danıştay'a saldırı davası ile Ergenekon davasının birleştirilmesi yönünde mahkemenin görüş bildirmesini isteyen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in talebini değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 83. duruşmanın sonunda iki davanın birleştirilmesi yönünde muvaffakat verdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Danıştay saldırısı davası ile Ergenekon davasının sanıkları arasında şahsi, fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle iki davanın birleştirilmesi yönünde olumlu görüş bildirmesinin ardından, 18 Mayıs'ta Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yapacağı duruşmada birleştirme kararı vereceği ve dosyayı İstanbul'a göndereceği bildirildi.

        Mahkeme heyetinin hukuki gerekçesinde şu görüşe yer verildi: "Dosyamız sanıkları ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde anılan dava kapsamında yargılanmakta olan sanıklar arasında her iki iddianame içeriğine göre kişisel, fiili ve hukuki bağlantıların bulunduğunun iddia edilmiş olması, dava usul ekonomisi, mahkememiz tarafından ikinci celsede yetki konusunda vermiş olduğumuz karar ve de Yargıtay'ın ilam içeriği gibi hususlar bir arada değerlendirilerek Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasının mahkememizde birleştirilmesi yönünde muvaffakat verilmesine, birleştirme kararı verilerek dosyanın mahkememize gönderilmesi için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na yazı yazılmasına ve dosya geldikten sonra yargılamasının Ergenekon dosyasından ayrı yapılıp yapılmayacağı hususunun değerlendirilmesine karar verildi."

        YARGITAY DA BİRLEŞTİRİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

        Danıştay saldırısı davasının görüldüğü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay ile Ergenekon davasının birleştirilmesine karar vermiş, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise bunu reddetmişti. Bunun üzerine dosya Yargıtay'a gitmiş, Yargıtay da iki davanın birleştirilmesi konusunda görüş bildirmişti. Ancak birleştirilmesinin gerçekleştirilmesi için Ergenekon davasının görüldüğü 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu konuda muvaffakat vermesi gerekiyordu.

        5 TAHLİYE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ