Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (14 Nisan 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 14 Nisan 2017 Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik soruşturmada tutuklu sayısı 62'ye yükseldi

        Tekirdağ merkezli 15 ilde, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "mahrem" askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 62'ye yükseldi.

        TEKİRDAĞ

        Tekirdağ merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "mahrem" askeri yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 9'u daha tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işlemleri tamamlanan 10 şüpheli, adliyeye getirildi.

        Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında tutuklanan zanlıların sayısı 62'ye yükseldi. 22 şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı soruşturmada çerçevesinde, firari 7 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

        5 aylık çalışma sonucu

        Daha önceki operasyonda "il abisi" oldukları tespit edilen, 4'ü tutuklanan 7 şüphelinin ifadeleri sonrası "askeri yapılanmanın çözüldüğü" öğrenildi.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 5 ay süren çalışmalar sonunda, FETÖ'nün örgüt üyeleri arasında farklı haberleşme yöntemleri deşifre edildi. Operasyonların sürdüğü ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

        DENİZLİ'DE "BYLOCK"ÇU 13 MEMUR TUTUKLANDI

        Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 13'ü tutuklandı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafındın FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock'u kullandıkları ileri sürülen ve aralarından DESKİ, sağlık ve tarım müdürlüğünde görevli memurların da bulunduğu 2'si kadın 14 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerinin evlerinde ve çalıştıkları yerde aramalar yapıldı.

        Emniyette sorguları tamamlanan 14 şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifadeleri alınan 14 şüpheliden 2'si kadın 13 şüpheli tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (IHA)

        AMASYA'DA GÖZALTINA ALINAN 6 ZANLI TUTUKLANDI

        Amasya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 zanlı tutuklandı.

        Amasya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 üniversite öğrencisinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 6 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 3 üniversite öğrencisi aranıyor. (AA)

        ÇORUM'DA 23 KİŞİYE FETÖ GÖZALTISI

        Çorum'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 23 kişi gözaltına alındı. 6 kişi ise aranıyor.

        Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında iş adamı, öğretmen, esnaf, sağlık personelinin bulunduğu kişilere yönelik bir operasyon başlattı. Bir süre önce görevden uzaklaştırılan aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 29 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu kişilerden 23'ü, polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan 23 kişi sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 6 kişinin ise arandığı öğrenildi. (DHA)

        MUĞLA'DA GÖZALTINA ALINAN 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Muğla'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi.

        Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Muğla'nın Milas ilçesi ile İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda "ByLock" kullanıcısı olduğu belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

        Zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. (AA)

        MERSİN'DE 27 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 27 şüpheli gözaltına alındı.

        Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

        Aralarında örgütün "il ablası" olduğu iddia edilen A.A. ile HDP'li A.İ'nin de yer aldığı 27 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        GİRESUN'DA 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Giresun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle 3 kişi gözaltına alındı.

        Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, "ByLock" kullananlara yönelik operasyonlar devam ediyor.

        Son olarak daha önce meslekten ihraç edilen bir komiser ile iki kişi gözaltına alındı. Üç zanlı Giresun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 11 ADLİYE ÇALIŞANI SERBEST

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 İzmir Adliyesi çalışanından 11'i savcılık talimatı ile serbest kaldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturmada, aralarında İzmir Adliyesinde görevli zabıt katiplerinin de bulunduğu 26 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. İzmir merkezli olarak Menemen, Aliağa ve Foça'nın yanı sıra Konya, Gaziantep ve Samsun'da yürütülen eş zamanlı operasyonda 26 kişiden 24'ü gözaltına alınmıştı. Operasyonda gözaltına alındıktan sonra işlemleri tamamlanan ve İzmir Adliyesinde görev yapan 11 kişi, savcılık talimatı ile serbest bırakıldığı öğrenildi. Diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, hakkında yakalama kararı bulunan hala yakalanamayan 2 şüphelinin aranmasına devam ettiği bildirildi. (IHA)

        FETÖ'NÜN ASKERİ YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYON

        Tekirdağ merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün "mahrem" askeri yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 10 kişi daha adliyeye sevk edildi.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışmaları sonucu gözaltına alınan zanlılardan çeşitli rütbedeki 10 şüpheli askerlerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

        5 AYLIK ÇALIŞMA SONUCU

        Daha önceki operasyonda "il abisi” oldukları tespit edilen, 4'ü tutuklanan 7 şüphelinin ifadeleri sonrası "askeri yapılanmanın çözüldüğü" öğrenildi.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 5 ay süren çalışmalar sonunda, FETÖ'nün örgüt üyeleri arasında farklı haberleşme yöntemleri deşifre edildi. Operasyonların sürdüğü ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

        Operasyonun sürmesi nedeniyle örgütün haberleşme yöntemleriyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 15 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 87 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        İSTANBUL'DA 149 POLİSİN "BYLOCK" DAVASI

        Fetullahçı Terör Örgütü’nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla 114ü tutuklu 149 polisin yargılandığı davanın beşinci duruşması başladı.

        İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yer alan 1 No’lu büyük salondaki duruşmaya, 110 tutuklu sanık ve avukatları katıldı.

        Sanık yakınlarının da izleyici olarak yer aldığı duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasıyla sürüyor.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla 114ü tutuklu 149 emniyet görevlisi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.​ (AA)

        IĞDIR'DA FETÖ OPERASYONU: 7 TUTUKLAMA

        Iğdır'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 7 kişi tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Iğdır merkez olmak üzere 5 ilde eş zamanlı olarak FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Emniyet, Asker, Üniversite, Diyanet ve Sağlık yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda 13 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 7'si sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, 5 şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (IHA)

        BURSA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 13 KİŞİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

        Bursa merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında kapatılan Bank Asyada şube müdürü olarak çalışanların da yer aldığı 13 kişi adliyeye gönderildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 13 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Bursa, Sakarya ve Orduda 11 Nisanda düzenlenen eş zamanlı operasyonda, kapatılan Bank Asyanın Bursadaki bölge müdürlüğünde yetkili olarak çalışan ve bağlı şubelerde müdür konumundaki 13 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların, adreslerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel belge ve doküman ile dijital materyal ele geçirilmişti. (AA)

        FETÖ ZANLILARININ RODOS'A KAÇMAK İSTERKEN YAKALANMASI

        Muğla'nın Marmaris ilçesinden Yunanistanın Rodos Adasına kaçma hazırlığı içindeyken yakalanan, 7 Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) şüphelisinden biri olan Zekeriya K, Zonguldaka getirildi.

        Marmaris ilçesinde önceki gün İçmeler Mahallesindeki ormanlık alanda Yunanistanın Rodos Adasına geçmeye hazırlanırken yakalanan 7 zanlı arasındaki Zekeriya K, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edildi.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, daha sonra emniyete götürüldü.

        Siirt ve Gaziantep Emniyet müdürlüklerinden hakkındaki dosyaların gelmesinin ardından Zekeriya Knin ifadesinin alınacağı ve önümüzdeki hafta adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

        FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında haklarında arama kararı bulunan 7 zanlı, 12 Nisanda İçmeler Mahallesindeki ormanlık alanda yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanmış, zanlıların kaçak geçişini organize ettikleri öne sürülen H.K. (41) ile İran uyruklu H.M. (36) de gözaltına alınmıştı.

        Gözaltına alınanlar arasında bulunan Zekeriya K. hakkında, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 yakalama kararı bulunduğu, zanlının sözde "Zonguldak il imamı", "Siirt il imamı" ve "Gaziantep Mühendisler Odası imamı" olduğu belirlenmişti. (AA)

        REKLAM

        ADANA MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 14 TUTUKLAMA

        Adana merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) öğretmen yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 14'ü tutuklandı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 4 Nisan'da FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı "Bylock" kullandıkları iddia edilen şüphelilere yönelik Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Adana, Kahramanmaraş, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir, Kilis ve Osmaniye'de düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 24 kişinin sorgulamaları tamamlandı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 14'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 10 şüpheli ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (IHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ