Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da arkadaşlarını kurtarmak isteyen 2 çocuk, gölette boğuldu

        Ankara'da girdikleri suda boğulma tehlikesi atlatan arkadaşlarını kurtarmak isteyen 2 çocuk, gölette boğularak, hayatını kaybetti.

        DHA'nnı haberine göre, Ankara'nın Kahramankazan İlçesi'ndeki İçören Köyü'yle Uçarı Köyü arasında bulunan eski kum ocağı göletlerine yaşları 8'le 13 arasında değişen 8 arkadaş, dün öğle saatlerinde yüzmek için gitti. Çocuklardan biri, yüzmek için suya girdiğinde boğulma tehlikesi yaşadı. Arkadaşlarının boğulmak üzere olduğunu gören 11 yaşındaki Emin Ü. ile 13 yaşındaki İbrahim K. suya girdi. Bu sırada tehlike atlatan çocuk kurtulurken, yardım etmek için suya giren Emin Ü. ve İbrahim K. suda kayboldu. Çocukların haber vermesi üzerine olay yerine jandarma, itfaiye, sualtı ve su üstü arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

        Ankara İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma ekipleri tarafından gölette yapılan aramalarda, 2 çocuğun cansız bedenlerine ulaşıldı. Emin Ü. ve İbrahim K.'nın cenazeleri, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Çocukların gölete ailelerinden habersiz gittiği belirtildi.

        İTFAİYE DAİRE BAŞKANI SİPAHİ: AİLELER DAHA DİKKATLİ OLMALI

        Ankara ve çevresinde 35 civarında göl, gölet, baraj, akarsu ve dere bulunduğunu hatırlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Celil Sipahi, "Hava sıcaklığının mevsimsel olarak ısındığı yaz aylarında istenmeyen kazaların olmaması için öncelikle bölge yetkililerinin gerekli tedbiri alması, bölgelere uyarı levhaları yerleştirilmesi ve ailelerin daha dikkatli olması, özellikle yaşları 10-16 yaşları arasında olan çocuklarımızın uyarılması, bu bölgelerde suya girmemeleri yönünde bilgilendirme yapılması kazaları önleme açısından etkin olacaktır" diyerek, aileleri uyardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ