Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Dertliyim ben dertli sinirli değil"

        "BEN MERDİM, MERT İNSAN ARIYORUM"

        CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile aralarında yaşanan gerginliğin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Sayın Baykal 'sen'i samimiyetinden söylüyorum diyor, hadi anladık, bu nasıl bir samimiyetse... 'En kaba başbakan' derken de mi samimiyetten söylüyor. Bunun nezaket neresinde anlamakta güçlük çekiyorum. Hiçbir zaman şahsıyla ilgli hakaret görmeyeceksiniz. Ama Baykal'ın şahsımla ilgili hakaretini hep göreceksiniz. Kampanyaları hep hakaret üzerinedir. O saygısızlığına devam etsin. Ben bunu yapmayacağım. Ben zihniyeti eleştiririm. Şahsiyetiyle uğraşmam. Kendileri hakkında 1 trilyonluk hazine yardımı ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin kararı var. Asıl yolsuzluk burada. Bu yolsuzluk değil mi? Bu parayı nereye kaçırdınız. Anayasa Mahkemesi tescil etti bunu. Ben merdim, karşımda mert olan insan arıyorum. Kendisi namert ise bilemem." diye konuştu.

        Üslubunun sert olduğu yönünde eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi: "Sert sözlerimden pişman olduğum anlar olabilir. Bulunduğum makam nedeniyle binlerce kişiyle muhatabım. Hedefteki insansınız. Tüm siyasi partiler size saldırıyor. Biraz da medya bu işi karıştırıyor. Benim üslubum sert olabilir. Herkesin üslubu yumuşak olacak diye bir şey yok. Halkım beni bu halimle kabul ediyor. Ben sert olduğumu kabul etmiyorum. Arkadaşlarım beni iyi tanırlar. İnsanlar beni bu halimizle seçti. Üsluptan öte muhtevada ne var o önemli. Muhtevada ülkenin değerleri savunuluyorsa bunu eleştirmeye kimsenin hakkı yok. Üslubumda sertlik olmuşsa bile hiçbir zaman asli karakterimin tezahürü değildir."

        Bir soru üzerine Galataport ihalesiyle ilgili süreci anlatırken Erdoğan, "Galataport ihalesini yaptık, Danıştay'dan döndü. Bu proje hayata geçseydi Tophane şu an bambaşka olacaktı, binlerce kişi orada iş imkanı bulacaktı. Böyle konuşunca diyorlar ki Başbakan sinirli. Dertliyim ben dertli, sinirli değil. Şimdi ben böyle konuşunca ne diyorlar, ha diyorlar ki başbakan sinirli. Dertliyim ben dertli, sinirli değil. Olay bu." diye konuştu.

        Erdoğan, kendisiyle ilgili olarak yapılan karikatürlerin de insaf çizgisi içinde olması gerektiğine işaret ederek, "Nükte taşıyanına eyvallah. Değerlere saldırı niteliği taşıyorsa eleştiririm." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ