Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (24 Temmuz 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkıştığı darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ temizliği tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 24 Temmuz 2017 Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

        ADANA'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında kentte çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında önceden ihraç edilen memurlar ve çeşitli mesleklerden şüphelilerin de bulunduğu 3'ü kadın 6 kişi gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlılardan bazılarının, terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öne sürüldü.

        Şüpheliler, işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimi'ne gönderildi.

        Sağlık kontrolünden sonra mahkemeye çıkarılan zanlılardan 2'si tutuklanırken, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.(AA)

        KIRŞEHİR'DE 6 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında kentteki örgüt üyeleri ve örgütle bağlantıları olduğu iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlara Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda 6 şüpheli yakalandı.

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen, aralarında ihraç edilen eski kamu personellerinin de bulunduğu H.B, E.A, M.M.Ö, M.A, N.G. ve M.Y, emniyete götürüldü.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        KAYSERİ'DE ÖRGÜTÜN FİNANSÖRLERİNDEN OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN KİŞİ YAKALANDI

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün finansörlerinden olduğu iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, 1989'da eğitim gördüğü üniversitede dönem birincisiyken örgüte kazandırılan ve örgütün evlerinde yetiştirildiği, kapatılan kurumlarında görev aldığı, bazı örgüt mensupları ile Kayseri Mali Müşavirler Muhasebeciler Derneği'ni kurduğu, örgüte ait kitapların bayiliğini yaptığı, bazı esnafı dolandırdığı ve 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün sonra yurt dışına kaçıp, daha sonra Kayseri'ye döndüğü öne sürülen Mustafa Y'yi gözaltına aldı.

        Polis ekipleri, zanlının ikametinde yaptıkları aramada, örgüte sağlanan finanslara ilişkin çekler ile çok sayıda doküman, 28 bin 150 dolar, 7 adet 1 dolar ve örgüt ele başına ait kitaplar buldu.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, adliyeye sevk edildi. (AA)

        ESKİŞEHİR'DE 2 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 eski vergi dairesi çalışanından 2'si adliyeye çıkartıldı.

        Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 20 Temmuz'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 zanlıdan 2'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlıların savcılıktaki sorgularının sürdüğü öğrenildi. (AA)

        FETÖ'NÜN İBB'Yİ İŞGAL İDDİANAMESİ TAMAMLANDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) işgali ve burada çıkan olaylarda 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili tutuklu 50 asker hakkındaki iddianamenin yazımı tamamlandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin işgal edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı.

        İddianamede, biri albay, 3'ü yüzbaşı, biri teğmen, biri asteğmen, ikisi uzman çavuş ve 42'si de er olmak üzere 50 tutuklu şüpheli yer alıyor. İddianamede, tüm şüphelilerce darbe girişimini engellemeye çalışan vatandaşlar ve emniyet güçlerinin üzerilerine açılan ateş sonucu Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit olduğu, 152 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

        İddianamede, darbe girişimi sırasında 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı 2. Tabur 4. Bölük emrinde görevli subay, uzman çavuş ve şüpheli erler ile söz konusu alayın faaliyetlerini darbe girişimi kapsamında takviye etmek amacıyla görevlendirilen kurmay subay ve kurmay öğrenci subay şüphelilerin eylemleri anlatılıyor.

        3 DARBECİ ÖLDÜRÜLDÜ

        İddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin işgal edilmesi için 53 şüphelinin görevlendirildiği ifade edildi.

        Bu şüpheliler arasındaki yüzbaşılar Ömer Faruk Nazlıcan ve Cihan Şahin ile er Emrah Akbulut tarafından vatandaşlara ve emniyet güçlerine ateş açıldığı vurgulanan iddianamede, bunun karşılığında güvenlik güçlerince hakkın kullanılması suretiyle yapılan silahlı müdahale akabinde söz konusu üç şahsın etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

        İddianamede, 50 şüphelinin ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'', ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' ve ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

        Ayrıca bazı şüpheliler yönünde de çeşitli suçlardan hapis cezası istenen iddianame, başsavcılıkça onaylanarak incelenmek üzere İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. (AA)

        YOZGAT'TA 11 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, ByLock kullandıkları iddiasıyla 11 şüpheli yakalandı.

        Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen 15 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, çeşitli meslek gruplarından M.A, M.İ.Ç, M.A.E, B.T, B.E, İ.N.T, H.S, H.B, F.T, B.A. ve E.Ö. gözaltına alındı.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        YOZGAT'TA 1 KOMİSER TUTUKLANDI

        Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 1 komiser yardımcısı tutuklandı.

        Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Saraykent İlçe Emniyet Amirliğince yapılan çalışmalar sonucu, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu tespit edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan eski komiser yardımcısı M.B., Yozgat'ın Saraykent ilçesinde yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen M.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (İHA)

        UŞAK'TA FETÖ'DEN 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşak merkezli 3 ilde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan toplam 11 şüpheliden adliyeye sevk edilen 8'i tutuklandı, 3'ü serbest bırakıldı.

        REKLAM

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında geçen hafta içinde 3 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Örgütün mahrem yapısına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 8'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 1'i emniyetten 2'side adliyeden olmak üzere adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ