Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sarıgül meydana indi

        Sarıgül, İzmir mitingi için geldiği Adnan Menderes Havalimanı'nda partililer tarafından ''Başbakan Sarıgül'' sloganları ile karşılandı.

        Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Mustafa Sarıgül, İzmir'deki coşkuyu görünce daha da umutlandığını belirtti.

        İzmir'in, Ege Bölgesi'nin sevginin, aklın, bilimin, sanatın başkenti, bağımsızlığın sembolü olduğunu belirten Sarıgül, alanı dolduran binlerce kişinin TDH'ye vize verdiğini, bu hareketin yolculuğuna katıldığını, umutlu bakışları boş çıkarmayacağını ifade etti.

        HİKMET ÇETİN DE KATILDI

        Sarıgül, ''Siyasi hayatımda ülkeme olan borcumu kiminle beraber ödeyeceğimi, kiminle beraber hizmet edeceğimi sizlere aktarmak istiyorum. Biraz sonra cep telefonlarınızı çıkarın ve bu anı tespit edin. Çünkü bu an Türkiye için, ulusal birlik, çağdaş demokrasi için, töremiz, geleneklerimiz için son derece önemli bir an'' diye konuştu.

        Bu sözlerinin ardından Sarıgül'ün ismini anons ettiği, eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin platforma geldi. Çetin alandaki vatandaşlarca alkışlandı.

        ''ZALİMLERDEN MAZLUMLARIN AHINI ALMAYA GELDİK''

        Daha sonra konuşmasını sürdüren Sarıgül, İzmir'den Türkiye'nin her tarafına yürüyüşe geçeceklerini belirterek, şöyle devam etti:

        ''Ülkemizin yorgun bir iktidar, dermansız bir muhalefet arasında sıkışıp kalmasına izin veremeyiz. TDH'nin hedefi aş, iş, özgürlük, demokrasi, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti için, iktidar olmak. Güzel İzmir'in demokrasi anlayışına inanıyoruz. Zalimlerden, mazlumların ahını almaya geldik. Bu meydandan Türkiye'nin her tarafına 'Bismillah' diyerek yürüyeceğiz. Herkes şikayetçi, 6.5 milyon yurttaşımız, 1.5 milyon üniversite mezunu işsiz, binlerce yurttaşımız işsizlik tehlikesi ile karşı karşıya. Esnafımız siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Çocuklarımızı istedikleri gibi okullara gönderemiyoruz. AK Parti iktidarından önce 130 milyar dolar olan dış borç, 275 milyar dolar. Türkiye'miz iyi yönetilemiyor, yurttaşlar moralsiz, Türkiye'nin ateşi her gün yükseliyor, 40 dereceye çıkmış ama merak etmeyin ilaç da var, çare de var.''

        ''TABULARI YIKACAĞIZ''

        Sarıgül, inançlara saygıyı da laikliği de sonuna kadar savunduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

        ''Atatürk'ümüzden de inançlarımızdan da elinizi çekiniz. TDH iktidarında dil, inanç, kültür, mezhep farkı olmayacak. Türkiye Değişim Hareketi'nin yolu yüreksizlerin yolu değildir, tembellerin yolu değildir, bizim yolumuz cesurların yolu, delikanlıların yoludur. Türkiye Değişim Hareketi bireysel çıkarları değil, toplumsal çıkarlarını düşünenlerin yoludur. Tarih kolay işleri yazmaz, tarih her zaman zor işler yapan kahramanları yazar, o kahramanlar sizlersiniz. Ankara'dakilere sesleniyorum, muhalifleri susturma yolu ile yıllardır iktidara yapışıp kalanlara sesleniyorum, biliniz ki tarihi yanlış yapıyorsunuz. Belli tabuları yıkacağız, ezberleri bozacağız. Bizim ötekimiz olmayacak, ayrımız gayrımız olmayacak. Başı açık kardeşimiz neyse başı kapalı olan kardeşimiz de bizim olacak.''

        TDH Lideri Mustafa Sarıgül, ''hudut ve bayrak birliğine inanan herkesi'' çağırdıklarını, iktidarlarında hiçbir telefonun haksız yere dinlenmeyeceğini, kurumlar arasındaki ilişkiyi en iyi şekilde ortaya koyacaklarını belirtti.

        Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Artık şefkatli devlet geliyor, herkesi kucaklayan devlet, ötekisi olmayan iktidar geliyor. Devletimize laf söyletmek yok, devletimizi koruyacağız. Yargı bizim yargımız, adliye bizim adliyemiz, adliyelerde ve yargımızda kesinlikle partizanlık yapılmayacak. Asker de polis de bizim evladımız. Siyaseti demokratik hareket haline getireceğiz, lidere bağlı değil, halka bağlı demokrasiyi biz gerçekleştireceğiz.''

        Partilerinde seçimle göreve gelenin seçimle gideceğini vurgulayan Sarıgül, ''Bizim partimizde delege ağalığı olmayacak. Genel başkanı kim seçecek? Bugüne kadar ne oluyor biliyor musunuz? Ankara'daki genel başkan, il başkanını atıyor, il başkanı kendini seçecek ilçe başkanı, ilçe de oturuyor delegeleri yazıyor. Kendi seçtiğin 1100 delege ile başkan olursun, ama halkın oyuyla Başbakan olamazsın. Bugünkü milletvekilleri nasıl seçiliyor, genel başkana yağ çekerek, itaat ederek. Genel başkanın değil, önce Hakkın, sonra halkın partisi olacağız'' dedi.

        Mustafa Sarıgül, partilerinde yüzde 30 kadın kotası olacağını da vurguladı.

        Ankara'ya ''tabela asmaya değil, iktidarı teslim almaya'' gideceğini söyleyen Sarıgül, ''Siyasi partiler Ankara'ya, İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek yollara düştü, biz öyle yapmıyoruz. Biz köy, belde, kasaba, ilçe ve illeri gezerek, fırtına estire estire geliyoruz. Seçime hazırız. İlkbahara kadar hareketiz. Daha sonra bereket olacağız, sel olup Ankara'ya akacağız'' şeklinde konuştu.

        TDH Lideri Sarıgül, havalimanında oluşturulan araç konvoyu eşliğinde hareket ettiği Bornova'daki miting alanına yaklaşık 2 saatte ulaştı.

        Miting alanında polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

        Parti araçları ve otobüsleri Bornova merkeze alınmazken, araçlarda bulunanlar Ege Üniversitesi kavşağında inerek, miting alanına yürüdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ