Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Akıl almaz oyun

        Hazine ve Dış Ticaret müşteşarlıklarının temizlik işlerini yapan ve Ankara’da oturan 90 temizlik işçisinin nüfus bilgileri Mardin-Kızıltepe’ye aktarılarak orada oy kullanılacak gibi gösterildi. Hazine Müşteşarı soruşturma açtırdı. İşçiler de YSK’ya başvurup, sahteciliğin düzeltilmesini istedi.

        HAZİNE Müsteşarlığı ’seçim skandalı’yla çalkalanıyor. Müsteşarlığın temizlik işini yürüten şirketin işçilerinin nüfus bilgileri, yasadışı yolla ele geçirilerek Mardin-Kızıltepe kütüğüne aktarıldı. Bu usulsüzlükle, Kaya Temizlik şirketi’nin Ankara’da yaşayan 90 civarındaki işçisi, 22 Temmuz seçimlerinde oylarını Mardin’de kullanacak gibi gösterildi.

        SORUŞTURMA AÇILDI

        Geçtiğimiz perşembe günü ortaya çıkan olay, Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan’a bildirildi. Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı soruşturma başlattı. Hazine ile Dış Ticaret müsteşarlıklarının Eskişehir yolundaki binasının temizlik işlerini Kaya Temizlik adlı bir taşeron firma yürütüyor.

        İŞÇİLER ŞAŞKIN

        Olay, Kaya Temizlik işçilerinin, 22 Temmuz’da nerede oy kullanacaklarını öğrenmek için T.C kimlik numaralarını internete girmeleriyle ortaya çıktı. Tamamı Ankara’da ikamet eden işçiler, seçimde oy verecekleri yerin Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ndeki bir ilköğretim okulu olduğunu görünce şaşkına döndüler. Durumdan birbirlerini haberdar eden işçiler, peş peşe internete girdiklerinde aynı sonuçla karşılaştılar. Konuyu araştıran işçiler, kendi adlarına bir form doldurularak nüfus cüzdanlarının fotokopisinin imzalanıp muhtarlıktan onaylatıldığını ve Kızıltepe’ye gönderilerek kayıt altına alındığını öğrendiler.

        SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

        Durumu Hazine yöneticilerine ileten işçiler, Mardin Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular. İşçiler, Yüksek Seçim Kurulu’na da bir dilekçeyle başvurarak, bu sahteciliğin düzeltilmesini istediler. Bir işçi tarafından Kızıltepe Savcılığı’na yapılan 7 Haziran tarihli suç duyurusunda, "Bu olayın Hazine ve Dış Ticaret müsteşarlıklarının temizlik işlerini alan ve Diyarbakırlı olan yöneticilerimiz tarafından yapıldığını tanımadığım bir kişi bana telefonla iletti" iddiasında bulunuldu.

        ŞİRKET SAHİPLERİ

        Hazine’den alınan bilgiye göre, şirket ortak ve yöneticilerinin şu isimlerden oluşuyor: Veysi Kayadoyuran, Birgül Kayadoyuran, Mehmet Kaya, Şehmuz Kaya, Mehmet Yıldırım.

        BAĞIMSIZA DESTEK ŞÜPHESİ

        Olayla ilgili olarak şirket sahiplerinden birinin ya da yakınının, seçimlerde Mardin’den bağımsız aday olacağı iddia ediliyor. Ancak, Hazine’nin şirket yetkilileri ile yaptığı ilk görüşmede "Adaylık başvurumuz yok" yanıtını aldıkları öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ