Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "İçeride 1500 dışarıda 3 bin 500"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün söylediği "Türkiye'de 5 bin, Kuzey Irak'ta 500 terörist" olduğuna yönelik açıklamasını dün düzeltti. Erdoğan, içeride 1500, sınır dışında ise 3 bin 500 teröristin olduğunu söyledi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Erdoğan, önceki gün yaptığı “İçerde 5 bin dışarıda 500 var" şeklindeki açıklamanın hatırlatılarak, “Bunları örnek olsun diye mi yoksa hakikaten rakamlar böyle mi?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

        “Şimdi öncelikle böyle bir şeyi daha resmi bir noktaya çekme hususunda. Orada da ifade ettiğim gibi, zaman zaman gazetelerde yazılıyor; 5 bin içerde 500 dışarıda. Bu işin aslına, gerçeğine bakarsak, elimizdeki bizim şu andaki rakamlar, güvenlik güçlerimizde. Bunlar hep tahminidir, ama içerde bin 500, sınır dışında 3 bin 500 gibi rakamlar söz konusu. İçerde de dışarıda da bir ayrıma gitmek gibi bir anlayış söz konusu olamaz. Burada terörle mücadelede her iki bölgeyi de aynı şekilde ele almak, ama önceliğe gelince, öncelik tabii ki yurt içinde mücadeleyi sürdürmektir. Önceliklerde bu hiçbir zaman öncelik sırasını kaybetmez." Erdoğan, terörle mücadelede hassas olduklarını ve bu hassasiyetlerinin gereğini yaptıklarını belirtti. Erdoğan, sınır güvenliğiyle ilgili de “Temposu arttırılarak devam ediyor. Sınır güvenliği çok büyük önem arz ediyor. Öncelikli olan Irak sınırıdır. Oraya yönelik tedbirlerimizi zaten askerlerimiz almış vaziyette. Almaya devam ediyor" dedi.

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ