Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Liderler böyle serinliyor

        Aşırı sıcak havalar, meydanlara çıkan siyasi parti liderlerini de bunalttı. Liderler, kendilerini sıcak havalardan korumak için doğal yollara başvuruyor. Diğer liderlere göre, art arda miting yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bitki çayı tercih ediyor. Başbakan Erdoğan, sık sık elma çayı içiyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, nane ve limon dilimleri ile tatlandırılmış su içiyor. Baykal, ses tellerinin yıpranmaması için de kahvaltı sofrasından balı eksik etmiyor. Baykal'ın vazgeçilmezleri arasında maydanoz, ceviz, portakal suyu da bulunuyor. Baykal miting saatlerini de, 15.00'de başlayacak şekilde ayarladı. CHP liderinin, son dönemde alanlar yerine açılışlara katılarak kapalı mekanlarda konuşma yapmayı tercih etmesi de dikkat çekiyor.

        KARANFİLLİ ÇAY

        Çay tiryakisi olarak bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çayının içine karanfil koyuyor. Rize'den bağımsız aday olan Mesut Yılmaz'ın da tercihi yeşil çay. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın vazgeçilmesi ise ayva, karanfil ve bal kaynatılarak hazırlanan özel çay. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ise, seçim otobüsünde çok sayıda beyaz gömlek bulunduruyor. Hijyene düşkünlüğü ile bilinen Uzan, temizliğini kozmetik ürünlerle destekliyor. Uzan'ın tercihi ise bol su.

        SEÇMENE ŞAPKA, ŞEMSİYE, SU

        Partiler, mitinglerde seçmenleri de unutmadı. Siyasi partiler, alanlarda şapka, su ve şemsiye dağıtıyor. Miting saatleri öğleden sonraya kaydırılırken, liderler konuşmalarının süresini sınırlıyor. Bir ara helikopterle, seçmenin üzerine "su serpme" fikri üzerinde duran CHP, bundan vazgeçti. Onun yerine alanlarda üzerinde şemsiye, su ve şapka dağıtıyor. CHP, basın mensuplarını da unutmadı, haberlerini rahatça yazmaları için klimalı ve 12 bilgisayarlı seçim otobüsü hazırladı. AK Parti de, seçmenine şapka ve su dağıtırken, alanlarda ambulanslar da hazır tutuluyor. MHP, seçmenine şapka dağıtırken, Bahçeli, konuşmasını 45 dakika ile sınırlandırdı. MHP'nin seçim otobüslerinde klima ve duş da bulunuyor. MHP'de mitingler, 17.00'den sonra gerçekleştiriliyor. DP, şapka, tişört ve yelpaze dağıtırken, mitingler öğleden sonra gerçekleştiriliyor. GP, miting yerine otobüsle halkı selamla turları gerçekleştiriyor. GP'nin konvoyuna sürekli bir ambulans da eşlik ediyor.

        BUGÜN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ