Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti'de istifa depremi

        Ankara Milletvekili Zekai Özcan, sert eleştiriler yönelterek AK Parti'den istifa etti. AK Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 336'ya düştü. Özcan "Ak Parti kimsesizlerin kimsesi olmak yerine dindar ve yoksul Anadolu insanının hislerini istismar etti" dedi. Özcan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Basın toplantısında, Alper ve Alparslan isimli iki oğlu da Özcan'ın yanında oturdu. İstifa gerekçelerini içeren 12 sayfalık metnini okuyan Özcan "Zamanın Genelkurmay Başkanı'nın AK Parti hükümetine demokrasi dışı verdiği e-muhtırayı ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya çıkan 367 krizini de çok iyi kullanan AK Parti, bu mağdur rolüyle girdiği Temmuz 2007 erken seçiminde yüzde 47 gibi yüksek bir oy alarak tekrar iktidara gelmiştir" dedi. Ekonomiye ilişkin eleştirilerde bulunan Özcan AKP'yi, kimsesizlerin kimsesi olmak yerine, "mazlum, dindar, muhafazakar ve yoksul Anadolu insanının hisleri'ni istismar ederek ekonomik çöküşü örtmeye çalışmakla suçladı. Konuşmasında demokratik açılımı da eleştiren Özcan, etnik vurgu ile başlatılan açılım projesinin Habur'da adalet duygusunu kanatıp kabul edilemez PKK şovlarına dönüştüğünü söyledi. Partisinin ancak o zaman frene basıp vites değiştirmek zorunda kaldığını ifade eden Özcan, "Hükümet yetkilileri ve otoriteleri, çözmekle yükümlü oldukları kendi toplumlarının sorunlarını kendileri bilmiyor da bunları seyrettikleri sinema filmlerinden öğrenmeleri gerektiğini ifade ediyorlarsa, o hükümetin o toplumu ne hale getireceğini söylemeye gerek var mı" dedi. Milletin aidiyet bağını temsil eden Türk kavramının etnik kimlik olarak sayılmaya başlandığını kaydeden Özcan, Cumhuriyet tarihinde sorumluluk sahibi hiç kimsenin, böyle tehlikeli, vahim bir yanlışa düşmediğini ifade etti.

        "BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI CEVAP VERMELİ"

        Özcan, ordunun içinde var olan demokrasi dışı unsurları, Genelkurmay Başkanlığı'nın doğrudan kendisinin tasfiye etmesi gerektiğini dile getirdi. Geçmişte darbe düşüncesinde olduğu izlenimi veren askeri personelin, sicil ve disiplin yönünden değerlendirilmek suretiyle tasfiye edilmesi ve önlerinin kesilmesi gerektiğini kaydeden Özcan şunları söyledi: "Türk ordusu kirli siyasi oyunların mutlaka dışında tutulmalıdır. Demokrasiye titizlikle bağlı ve siyasi söylemlerden uzak olarak asli görevinden ayrılmamalıdır. Ne kendisi siyasete bulaşıyor izlenimi vermeli, ne de kendisi üzerinden siyaset yapılmasına imkan vermelidir. PKK terör örgütü ile mücadele eden ve etmesi gereken kimi komutanlarımızın örgüt şüphesiyle tutuklanmak istenmesi ne acı ve ne kahredici bir çelişkidir. Toplumda terörle mücadele edenlerden hesap soruluyor algısının oluşmaması için acilen bu iddialar sonuçlandırılmalıdır. Görülüyor ki ordumuzu yıpratmak isteyen güçler vardır. Türk ordusunun kendisine yapılan haklı veya haksız eleştirilerin karşılıkları, Genelkurmay Başkanlığı'na cevap vermek zorunda bırakmadan, sayın Başbakan, hatta Cumhurbaşkanlığı makamınca verilmelidir."

        Özcan'ın istifasıyla AK Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 336'ya düştü bağımsız milletvekillerinin sayısı da 12'ye yükseldi. TBMM'deki son sandalye dağılımı şöyle: AK Parti: 336 CHP: 97 MHP:69 BDP: 20 Bağımsız :12 DSP: 6 DP :1 TP :1 Boş : 8 Toplam :550

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ