Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyetin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik

        'Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin bazı maddelerinde değişiklik yapıldı. Değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Yapılan değişiklikler ile polis amiri ve polis memuru yetiştiren eğitim kurumlarından mezun olanlar ile komiser yardımcılığı kursundan mezun olanlara bundan böyle kura usulü ile değil, daha önce ilk 10 dereceye girenlere uygulanan başarı esası yöntemine göre, Genel Müdürlükçe tespit olunan idarenin ihtiyaç duyduğu yerlerden kendi seçecekleri yerlere atanma hakkı getirildi.

        İkinci Bölge kapsamındaki yerlerden Bakanlıkça uygun görülen yerlerde, o yerin hizmet süresinin iki katı kadar kesintisiz olarak görev yapan personelin, zorunlu ikinci bölge (şark) ikinci görevini tamamlamış sayılacağına ilişkin hüküm getirildi.

        İkinci Bölge kapsamında olan illerden Kahramanmaraş, Rize, Tokat, Yozgat ve ilçeleri İkinci Bölge kapsamından çıkartılarak Birinci Bölge iller kapsamına alındı.

        Valilikler ve İl Emniyet Müdürlüklerinden gelen resmi talepler çerçevesinde 7 il (Denizli, Erzurum, Isparta, Mardin, Rize, Sivas, Şanlıurfa) ve 72 ilçenin hizmet süreleri arttırılırken, 1 il (Van) ile içlerinde Van'ın Edremit ve Erciş ilçelerinin de bulunduğu 107 ilçenin hizmet süreleri ise azaltıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ