Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'daki İran Başkonsolosluğu'na molotoflu saldırı düzenlendi. Olayın faili olduğu iddia edilen İran uyruklu bir kişi yakalandı. Saldırganın, ailesi ve kendisinin İran'da zulüm gördüğü için saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

        AHT MUHABİRİ GÖKAY USANMAZ'IN HABERİ

        İran Büyükelçiliği'ne sabah saat 07.30 sıralrında molotoflu saldırı yapıldı. Konsolosluğun kapısına isabet eden molotof alev aldı. Yangın, yetkililer tarafından kısa sürede söndürüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri, eşgali belirledikten sonra saldırganı aramaya başladı. Bu sırada, saldırıdan sonra olay yerinden uzaklaşmayan 66 yaşındaki Fars kökenli İranlı yazar olduğu belirlenen Javad Bishetab, ben yaptım diye bağırmaya ve elinde bulunan bildiriyi basın mensuplarına dağıtmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri Javad Bishetab'ı yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınan İran'lı yazar Javad Bishetab, Sirkeci Polis Merkezi'ne götürürldü. Burada ilk ifadesi alınan Bishetab'ın, " Beni İran'a vermeyin, beni orada öldürürler. Bana ceza verecekseniz burada Türkiye'de verin" dediği belirtildi.

        10 yıl önce yaşadığı baskılar nedeniyle İran'ı terkederek, Fransa'ya iltica eden Javad Bishetab adlı yazar, mart ayında da İran'ın Ankara Büyükelçilği'ne molotof kokteyli saldırı düzenlemiş. Emniyet Müdüdrlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ankara'da İran Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıdan sonra İran vatandaşı iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Kurultay gazetesinin edindiği bilgiye göre, saldırganın isminin Javad Bishetab adlı 66 yaşında fars kökenli İranlı bir yazar olduğu öğrenilmiş.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ