Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesi, Suriye'den atılan top mermileri ve şarapnel parçalarından vatandaşları korumak için evleri önüne mıcır yükseltileri döktü.

        İlyas AKENGİN/ AKÇAKALE (AHT)

        Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesi, Suriye'den atılan top mermileri ve şarapnel parçalarından vatandaşları korumak için evlerin önüne mıcır yükseltileri döktü.

        Akçakale Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan, "Sınıra 200 metre mesafedeki Yeni Mahalle semtinde yaşayan vatandaşlar, kurşun ve şarapnel parçalarından korunmak için evlerinin önüne mıcır dökülmesini istedi. Biz de döktük, şarapnel parçaları artık evlerine düşmüyor" dedi.

        Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu Esad güçleri tarafından atılan ve 5 kişinin ölümüne, 10 kişinin yaralanmasına neden olan toplu saldırı sonrası gergin bekleyiş devam ediyor. Suriye sınırındaki ilçede top atışlarından sonra yayılan şarapnel parçalarından korunmak için vatandaşların ilginç korunma yöntemi dikkat çekti.

        "ŞARAPNELLERİ ÖNLEMEK İÇİN DÖKTÜK"

        Akçakale Belediye Başkanı Abdulhekim Ayhan, "Suriye'nin Telebyad Sınır kapısına 200 metre uzaklıkta bulunan Yeni Mahalle semtindeki vatandaşlar, kurşun ve şarapnel parçalarından korunmak için evlerinin önüne mucur dökülmesini talep etti. Talep üzerine sınırın ön tarafında bulunan bazı evlerin önüne mucuk döktük. Vatandaşlar bu sayede Suriye tarafında patlayan şarapnellerin kendilerine gelmediğini söylüyor. Çünkü şarapnel parçaları bir kilometre öteden bile etkileyebiliyor. Biz ilk etapta Yeni Mahalle semtinde sınıra yakın evlerin önüne mucur döktük. İmkanlar çerçevesinde diğer evlerin önüne de bırakabiliriz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ