Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik BDP'li belediyenin deposuna 'Yardım' baskını

        Cemal AŞAN / VAN (AHT)

        Van'ın Özalp İlçesi'nde BDP'li belediyenin depolarına operasyon düzenlendi. Savcılığa yapılan, "Depremde kente gönderilen yardım malzemelerinin bir kısmının, terör örgütüne gönderilmek üzere Özalp Belediyesi depolarında bekletildiği" yönündeki ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyonda, Türkiye'nin çeşitli illerinden deprem yardımı olarak gönderilmiş 3 kamyon dolusu malzeme bulundu. İlçeye daha önce gelen yardım malzemelerinin örgüt mensuplarına gönderilip gönderilmediğinin de araştırıldığı, şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

        Van'ın Özalp İlçesi Cumhuriyet Savcılığı'na "Depremde kente gönderilen yardım malzemelerinin bir kısmının, terör örgütü PKK'ya gönderilmek üzere Özalp Belediyesi depolarında bekletildiği" yönünde bir ihbar yapıldı. İhbar üzerine harekete geçen Özalp Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan soruşturmanın ardından 2 Kasım günü belediyenin depolarına polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

        Depolarda yapılan aramalarda depremzedelere dağıtılmak için gönderilen ve içerisinde giyim başta olmak üzere çeşitli yardım malzemeleri bulunan 3 kamyon dolusu malzeme bulundu. Terör örgütü PKK'ya gönderileceği ileri sürülen yardım malzemelerinin sayımı yapıldıktan sonra Van'a gönderildiği bildirildi. İlçeye daha önce gelen yardım malzemelerinin örgüt mensuplarına gönderilip gönderilmediğinin de araştırıldığı, şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

        BDP'li olan Özalp eski Belediye Başkanı Murat Durmaz, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte 7 Haziran 2012 günü düzenlenen KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ