Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adliyeden film sahnelerini aratmayacak şekilde kaçmış, 5 metre yüksekliğindeki geçitten atlayıp kendisini bekleyen motosiklete binerek kayıplara karışmıştı...

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da kardeşiyle birlikte şüpheli olarak yakalanıp sevk edildiği adliyeden film sahnelerini aratmayacak şekilde eli kelepçeli halde kaçan, 5 metre yüksekliğindeki geçitten atlayarak kendisini bekleyen motosiklete binerek kayıplara karışan Cihan Özek (21) yakalandı. Saklandığı 3. kattaki daireden de atlayarak kaçmaya çalışırken yakalanan Özek hakkında adliyeden firar ettiği ve 2 polisi yaraladığı gerekçesiyle toplam 13 yıl hapis cezası istemiyle iki ayrı dava açılmıştı.

        2 POLİSİ YARALADI

        Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 1 Temmuz'da devriye gezen ekipler, şüpheli gördükleri 01 BIV 66 plakalı otomobili durdurdu. Otomobildeki Erdal Özek'in (29) üzerinde tabanca bulundu. Özek'i gözaltına almak isteyen polislere otomobilde bulunan kardeşi Cihan Özek karşı çıktı, belindeki bıçağını çıkartıp polis memurları İbrahim K. (45) ve Kemal A.'yı (38) yaraladı. 2 Temmuz'da adliyeye sevk edilen Özek kardeşlerden Erdal Özek serbest bırakılırken; Cihan Özek ise 'uyuşturucu ticareti' suçundan kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunduğu anlaşılınca tutuklandı. Cezaevine götürüleceğini anlayan Özek ve yakınları, görevli polisleri itekleyerek yere düşürdü. Özek de yaşanan kargaşadan yararlanıp elleri kelepçeli halde adliyenin arka kapısından kaçtı.

        YOLA ATLADI, MOTOSİKLETE BİNİP KAÇTI

        Adliyeden 100 metre uzaklıktaki D-400 karayolu üzerindeki açık tüp geçite gelen Özek, peşinden koşan polislerden kurtulmak için köprünün demir parmaklıklarını aştı. Yaklaşık 5 metre yükseklikten aşağıya atladı. Kendisini bekleyen motosiklete binip kayıplara karıştı. Özek'in filmleri aratmayan kaçış anı bir kişi tarafından cep telefonuyla saniye saniye görüntülenirken, polislerin yaklaşık 5 aydır aradığı eli kelepçeli firari Özek'in Pınar Mahallesi'nde bir apartmanda saklandığı tespit edildi.

        3'ÜNCÜ KATTAN ATLADI, AMA YAKALANDI

        3. kattaki daireye yapılan baskında Özek, bu kez de balkondan atlayıp kaçmak istedi. Ancak aşağıda bekleyen polislerce yakalanıp etkisiz hale getirildi. Özek, hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası ve tutuklama kararı üzerine cezaevine konulurken; hakkında adliyeden firar etmesi ile ilgili Adana 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 2 polis memurunu yaralamaktan ise Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde iki dava açıldığı belirtildi. Özek, önümüzdeki günlerde her iki davadan toplam 13 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ