Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üç Gülşah Öğretmen daha var!

        Van’da valilikten koruma talebi “En fazla ölürsün” nasihatıyla geri çevrildikten birkaç gün sonra öldürülen Gülşah Öğretmen’in durumunda 3 öğretmen daha olduğu ortaya çıktı.

        Umut TARHAN / VAN (AHT)

        Van'da Gülşah Öğretmen gibi devletten talep ettikleri halde koruma altına alınmayan 3 öğretmenin daha olduğu ortaya çıktı. Van Kadın Derneği (VAKAD) gönüllüsü Zozan Özgökçe, 3 öğretmen için yetkililere 2 ay önce başvurduklarını ancak hâlâ bir sonuç alamadıklarını açıkladı. Özgökçe, "Derneğimizin takip ettiği Gülşah Öğretmen'le aynı durumda 3 öğretmenimiz var. Biri boşandı ve sıkıntı şimdilik çözüldü. Ancak diğer iki öğretmenimizin durumu çok acil. Halen tehdit alıyorlar. Bunlar sadece derneğimizden yardım talep edenler. Eminim ki aynı durumda olan onlarca kadın vardır. Yeni bir Gülşah öğretmen vakası ile karşılaşılmak istenmiyorsa derhal bu kentten tayinleri çıkarılmalı. Aksi takdirde üzücü sonuçlar kaçınılmaz" diye konuştu.

        'CİDDİYE ALINMIYOR'

        Gülşah Öğretmen'in koruma talebinin yanında kurtulmak için başka bir şehre tayin de istediğini hatırlatan Zozan Özgökçe şöyle konuştu: "Yetkililer kaytısız kaldı. Gülşah öğretmenimiz ihmal sonucu öldürüldü. Bütün ilgililer hep beraber Gülşah Hoca'nın ölümünden sorumludur. Gerekenler yapılsaydı Gülşah şimdi aramızda olurdu. 2 ay önce de benzer bir vakadan dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduk. Maalesef ki 2 aydır henüz hiçbir sonuç yok. Kadınların durumu ciddiye alınmıyor. Bu tür olaylara müdahale etmemek artık becerisizliktir. Gülşah öğretmen olayı da buna bir örnektir."

        'E-OKUL'DAN SİLİNMELİ'

        Bu tür durumdaki öğretmenlerin başka yerlere tayin edilmesiyle de sıkıntının ortadan kalkmadığını işaret eden Özgökçe; "E-okul denen sistemde öğretmenlerin görev yerleri açıkça internette yayınlanıyor. Takip eden kişi bu sistemde kadının nereye gittiğini rahatça görebiliyor. Bu nedenle tehdit altındaki öğretmenler için gizlilik esas olmalı ve bu sistemden çıkarılmalıdır" şeklinde konuştu.

        'ALARMA GEÇİLMELİ'

        Özgökçe, 3 öğretmenin hayatlarını kurtarmak için Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın, özellikle valileri uyararak, bütün kurumları alarma geçirmesi çağrısında bulundu.

        'En fazla ölürsün' denilmişti

        Van'da görev yapan öğretmen Gülşah Aktürk, valilikten koruma talep etmiş ancak vali yardımcısı tarafından "En fazla ölürsün diyerek geri çevrilmişti. Gülşah Öğretmen son çare rapor alarak gittiği memleketi Konya'da peşinden gelen eski erkek arkadaşı Hakan Başar tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ