Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Acemi hırsızlar işüstünde yakalandı

        Bursa'da hırsızlık için girdikleri tekstil fabrikasının yönetim odasında bulunan 600 kilogram ağırlığındaki çelik kasayı balyoz ile parçalamak isteyen, aşırı gürültü üzerine gelen polisten kaçmak isteyen 26 yaşındaki Davut Alparslan binanın 3'üncü katından atlayarak ağır yaralanırken 20 yaşındaki Zeki Sabak gözaltına alındı.

        Asayiş Ekipler Amirliği'ne bağlı görevliler, merkez Yıldırım ilçesi Şirinevler Mahallesi Ankara Caddesi'nde saat 05.30 sıralarında devriye gezerken bir tekstil fabrikasından aşırı gürültü geldiğini duydu. İçeride hırsız olması ihtimali üzerine takviye ekiplerin çağırıldı. Fabrikanın çevresinde önlem alan ekipler içeriye girdi. Fabrikanın çelik giriş kapısını balyozlarla kırarak girdikten sonra içinde müşteri çek ve senetlerinin bulunduğu 600 kilo ağırlığındaki çelik kasayı da balyozlarla parçalamak isteyen Zeki Sabak ve Davut Alparslan, kendilerini yakalamaya gelen polisleri fark etmedi.

        Polislerini bir anda karşılarında gören haklarında yakalama kararı bulunan Davut Alparslan, binanın 3'üncü kat penceresine çıkarak atladı. Alpaslan, düşerken hızı kesilsin diye önce ikinci kat duvarında asılı bulunan klimanın üzerine daha sonra yere atlayıp kaçmak istedi. Alpaslan, üzerine atladığı kilimanın yerinden sökülmesi üzerine dengesini yitirerek 8 metre yükseklikten beton zemine düşerek ağır yaralandı.

        Polisler tarafındanin olay yerine çağırdığı 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Davut Alparslan'ın sağ ayak ve sol kolunun kırıldığı belirlendi. Sağlık ekipleri tarafından Davut Alparslan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

        Zeki Sabak, polisler tarafından gözaltına alındı. Ekipler olay yerinde şüphelilere ait eldiven ve 2 balyoza el koyarak soruşturma başlattı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ