Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa HSYK'dan yeni kararname, 96 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Balyoz davası, Liman soruşturması, Adana'da durdurulan TIRlar

        FEVZİ ÇAKIR/HABERTÜRK ANKARA

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSYK) yargıda dengeleri değiştirecek kritik bir hamle daha geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ teklifiyle 2 üyesi değiştirilen HSYK 1. Dairesi kritik soruşturmaları yürüten savcı ve hakimlerinin de aralarında bulunduğu 96 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.

        MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla gündeme gelen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık Antalya Başsavcı Vekilliğine getirilirken, İzmir'deki Liman soruşturmasının başındaki isim Hüseyin Baş Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Öte yandan, Balyoz Davası'nı karara bağlayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atanırken, Balyoz savcılarından Beykoz Başsavcısı Bilal Bayraktar tenzili rütbe alarak Bakırköy'e düz savcı oldu. Samsun, Diyarbakır ve Antayla ve Denizli'nin başsavcılarının da görev yerleri değiştirildi.

        İŞTE O İSİMLER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ