Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Başbakan Erdoğan'a uyarı: "İnatlaşmadan vazgeç"

        BURDUR / AHT

        MHP Lideri Devlet Bahçeli, Burdur'un Çavdır İlçesi'ne bağlı Söğüt Beldesi'nde iktidarı eleştirerek, "Ya kendilerine çeki düzen verecekler ya da bildiklerini okurlarsa bazı şehirlerde kıpırdamalar oluyor. Bir gecede ne olacağını kimse bilemez. Bu gafletten iktidarı uzaklaştıralım. Bu iktidarın artık sonu gelmiştir. Bunların Cumhurbaşkanlığı da suya düşmüştür. İnatlaşmadan vazgeç" dedi.

        Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde partisinin Belediye Başkan Adayı Raşit Enhoş'un proje tanıtım toplantısına katılan Bahçeli, daha sonra Burdur'un ilçelerini ziyaret etti.

        Çavdır İlçesi'ne bağlı Söğüt Beldesi'nde seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslenen Bahçeli şunları söyledi:

        "17 Aralık'tan bu yana Türkiye'nin gündemine ağırlıklı olarak yolsuzluk ve rüşvet sorgulaması çıktı. Bunu dikkate alalım. Başkalarının üstüne yıkmak ve ağır ifadelerle ortadan kaldırılmaya yönelik girişimler önemli sıkıntılar oluşturur. Hangi partiden olursak olalım, yolsuzluk ve rüşvet toplumu çürütür, devleti çökertir. Bunun birçok örneği var. Orta Doğu'da, Libya'da, Suriye'de iç çatışma devam ediyor. Bunların altında yolsuzluk ve rüşvet yatıyor. Bugünkü devlet imkanlarınla bunun üstünü örtersiniz, soruşturma yapan savcıyı, emniyet görevlilerini, valiyi görevden alabilirsiniz. TBMM'de sabahlara kadar çalışıp yasalar çıkarabilirsiniz. Bunu bugün için yaparsınız ama halkın arasına bir ülkede iktidarın yolsuzluğu düşmüş, açlık ve yolsuzluk halkı kavururken bunların üstünü örtmek sacın altına büyük kütükler sürmeye benzer."

        "BAŞBAKAN DİKLENMESİN"

        "Suriye'de 2 milyon insan ülkeyi terketti. Böyle bir ortam içinde çok dikkatli olmalıyız. Bugünkü iktidar uyarılmalıdır. Ak Parti'ye oy veren kardeşlerim, partinizi yine sevin, durumunuz iyileşmiş olabilir. Ama Başbakan'ı ikna edin, böyle diklenip durmasın. Ukrayna'yı gördünüz. Mevcut yönetim halktan 86 kişiyi öldürdü. Devlet başkanının evi basıldı. O da kaçmak zorunda kaldı. Türkiye'de bunlar olmasın. Açılım denilen bir zırva ile Türkiye uğraşıyor. Demokrasiyle uyarmalıyız. 30 Mart'ta uyarmalıyız."

        "İNATLAŞMADAN VAZGEÇ"

        "Belediye seçimlerinde iktidar değişikliği olmaz. Ama 'yüzde 51 ile geldim, Türkiye'de ben varım, benden başka kimseyi tanımam' diyorsa, bu ikaz edilmelidir. Ya kendilerine çeki düzen verecekler ya da bildiklerini okurlarsa bazı şehirlerde kıpırdamalar oluyor. Bir gecede ne olacağını kimse bilemez. Bu gafletten iktidarı uzaklaştıralım. Bu iktidarın artık sonu gelmiştir. Bunların cumhurbaşkanlığı da suya düşmüştür. İnatlaşmadan vazgeç."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ