Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de Soma protestoları sırasında gözaltına alındığı iddia edilen çocuk adliyeye getirildi

        İzmir'deki Soma maden faciası protestoları sırasında polis tarafından gözaltına alınmak istendiği ve bu sırada altına işediği iddia edilen 13 yaşındaki A.K., mevcutlu olarak götürüldüğü adliyede, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Gazetecilerin büyüyünce ne olacağı sorusuna karşılık, hakim olmak istediğini söyledi.

        İzmir'de yapılan eylemler sırasında Çevik Kuvvet polisleri tarafından yakasından tutulurken görüntülenen A.K., savcılığın talimatıylaÇocukŞube Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından anne ve babası eşliğinde mevcutlu olarakİzmirAdliyesi'ne götürüldü. 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçlamasıylaçocuksuçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Uğur Hadimli'ye ifade verdi. İfade sırasındaİzmirBarosu'nun tayin ettiği avukat da yanında bulundu. Ardından anne ve babasına teslim edildi.

        Türkiye'nin konuştuğu A.K.'nin, ifadesinde, "Orada bulundum ancak taş atmadım. Eylemlere katılmadım." dediği öğrenildi. Eşiyle ayrı yaşadıkları için birbirlerinin yanında kaldığını düşünerek oğulları için kayıp başvurusunda bulunmadıklarını anlatan baba H.K. ise siyasete malzeme yapılmamasını istediğini belirterek, çok yıprandıklarını söyledi. Savcılık ifadesinin tamamlanmasının ardından A.K., sonra da H.K ve annesi Z.K., bir süreİzmirAdliyesi'nde görevli psikologlarla görüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ